ALLES OVER ANTWERPEN

Met de trein naar Antwerpen

Antwerpen met de trein

De trein is een snelle en comfortabele manier om naar Antwerpen te reizen. Vanuit Nederland kun je naar Antwerpen Centraal of een van de andere stations reizen. Het grote voordeel van reizen per trein is dat je geen parkeerplek hoeft te zoeken in Antwerpen en daar niet voor hoeft te betalen (kost al snel zo'n 18 tot 25 euro per dag). Daarnaast is het op de snelwegen richting en rondom Antwerpen vaak zo druk dat het eigenlijk ook veel comfortabeler is om met de trein naar Antwerpen te reizen.

Naar welk station?

Voor toeristen zijn er 5 stations het handigste om naartoe te reizen:

Antwerpen Centraal
Dit station ligt midden in het centrum en is voor de meeste toeristen de beste eindhalte. Van hieruit loop je binnen een kwartier naar alle belangrijke winkelstraten, het gros van de hotels, het historisch centrum, de dierentuin en veel musea. Voor wie niet wil lopen vertrekken vanaf het Centraal Station bussen, trams en metro's naar een hoop plekken in de stad. Ook kun je van hieruit goed per openbaar vervoer naar het Sportpaleis reizen.

Antwerpen-Schijnpoort
Een kleiner station dat op enkele minuten lopen van het Sportpaleis en diverse leuke restaurants ligt. Mogelijk dat je vanuit Nederland over moet stappen om dit station te bereiken.

Antwerpen-Luchtbal
Een klein station in Antwerpen Noord dat handig kan zijn om megabioscoop Kinepolis  te bereiken. Kinepolis ligt op ongeveer 1 kilometer (12-15 minuten lopen).

Antwerpen Berchem
Dit is een belangrijk overstapstation voor andere plaatsen in België en tevens de dichtstbijgelegen station van de mooie wijk Zurenborg. Mocht je in dit deel van Antwerpen een hotel geboekt hebben dan kan het handig zijn om op Antwerpen Berchem uit te stappen.

Antwerpen-Zuid
Treinstation Antwerpen-Zuid ligt ten zuidwesten van het centrum en ligt op redelijke loopafstand van Antwerpen Expo (op zo'n 900 meter) en op zo'n anderhalve kilometer van 't Zuid. Wie een beurs in Antwerpen Expo bij moet wonen die kan dit station gebruiken.

Een goedkope manier

Een goedkope manier om naar Antwerpen te reizen is via station Essen, net over de grens bij Roosendaal (zie kaart). Hier kun je de auto gratis parkeren en de kaartjes kosten een stuk goedkoper dan vanuit Nederland, zeker als je in het weekeinde of met jonge kinderen reist.
Er zijn redelijk wat Roosendalers die deze truc kennen, het is daarom vaak erg druk met parkeren bij het station. Let wel op dat je de auto op een juiste manier parkeert, want rondom het station zijn er ook een paar beperkingen en verboden omtrent het parkeren.

De snelste manier

Sinds enkele jaren kun je met de Thalys over de HSL langs Breda naar Antwerpen reizen. Met snelheden die ruim boven die van de ouderwetse intercity treinen ligt sta je in een half uur vanaf Rotterdam Centraal op station Antwerpen Centraal. Vanaf 25 euro per persoon voor een enkele reis kun je vanuit Amsterdam over de Hoge Snelheids Lijn naar Antwerpen treinen.

De reistijden:
Amsterdam - Antwerpen in 1:12 uur
Schiphol - Antwerpen in 0:56 uur
Rotterdam - Antwerpen in 0:30 uur

De volledige dienstregeling vind je hier.

Reizigers uit Roosendaal en omgeving kunnen met de intercity tussen Roosendaal en Antwerpen reizen. Afhankelijk waar je vandaan komt moet je eventueel overstappen of niet. De reistijd tussen Roosendaal en Antwerpen centraal bedraagt ongeveer een half uur (intercity) tot bijna een uur (stoptrein).
Reizigers uit Breda moeten ook per intercity naar Antwerpen, want hoewel de Thalys langs Breda komt wordt er niet gestopt op het station van Breda. Reizigers uit Breda moeten via Roosendaal reizen.

Zoek en boek treinkaartjes

Via deze module kun je de mogelijkheden bekijken en indien gewenst direct online kaarten kopen kopen:


 

Alles over Antwerpen... tips en informatie van insiders

 

Alles over Antwerpen:
agenda

Antwerpen informatie
bezienswaardigheden top 10
eten & restaurants
foto's
handige tips
musea
overnachten
praktische informatie
stedentrip
straten & pleinen
uitgaan
vervoer & parkeren
wijken
winkelen
zien & doen

Populaire onderwerpen:
kerstmarkt in Antwerpen
kerstmis in Antwerpen
koopzondagen
met de trein naar Antwerpen

Meer over Antwerpen:
Antwerpen voor beginners
Antwerpen in één dag
Antwerpen tips
Antwerpen top 10
Antwerpen.nl
Antwerpen startpagina
Antwerpen toerisme
Antwerpen reisinfo & tips
Antwerpen informatie
koopzondagen in Antwerpen
meer Antwerpen sites

alles over ons cookiebeleid