ALLES OVER ANTWERPEN

Musea in Antwerpen: DIVA

DIVA

DIVA is het museum voor diamant, juwelen en edelsmeedkunst in Antwerpen. Uniek vakmanschap, boeiende verhalen, meeslepende emoties en indrukwekkende ensceneringen wachten op je in dit briljante museum. Je maakt niet alleen kennis met de rijke geschiedenis van edelsmeedkunst in Antwerpen, maar je ontdekt bovendien alles over de handel, het vakmanschap en de consumptie van luxeproducten in het wereldcentrum voor diamant.

De permanente collectie DIVA, a Brilliant Story komt tot leven in zes zalen die elk een verhaal brengen. Daarnaast programmeert DIVA tijdelijke tentoonstellingen waarin diamant, juwelen en edelsmeedkunst de hoofdrol spelen.

Masterpieces in Miniature: Schatten uit de Rosalinde and Arthur Gilbert Collection
05.03.2021 – 15.08.2021

Duik in de wereld van de Gilberts en hun oogverblindende collectie. Maak kennis met Rosalinde en Arthur Gilbert en hun verzamelgewoontes, ga mee op reis in een zoektocht naar uitzonderlijk vakmanschap en ontmoet beroemde historische figuren zoals tsarina Catharina de Grote, keizer Napoleon I, koningin Victoria en Frederik de Grote.

Masterpieces in Miniature is een ode aan de indrukwekkende erfenis van Rosalinde en Arthur Gilbert. Ruim veertig jaar verzamelde het koppel nagenoeg 1000 Europese meesterwerken op het vlak van edelsmeedkunst, gouden (snuif-)dozen, email en mozaïeken van de 16de tot 20ste eeuw. Je krijgt de kans om de schatten uit de Gilbertcollectie van zeer dichtbij te bewonderen.

Masterpieces in Miniature: Schatten uit de Rosalinde and Arthur Gilbert Collection. Een V&A tentoonstelling – Reizend rond de wereld met de steun van de Gilbert Trust for the Arts -gepresenteerd in DIVA, museum voor diamant, juwelen en zilver in Antwerpen..

DIVA ligt pal in het historische centrum van Antwerpen, en toch vlak aan de kaaien. Daardoor is het museum vlot te voet, met de fiets, waterbus, openbaar vervoer én met de auto bereikbaar.

(C) Louise Mertens

Praktische informatie

Openingsuren
Dagelijks van 10.00-18.00 uur, behalve op woensdag (dan is DIVA gesloten)
Laatste toegang is om 17.00 uur

Tickets
Vanaf 1 januari 2020 betaal je één ticket om DIVA te bezoeken. Volwassenen betalen € 12 voor een bezoek aan DIVA, a Brilliant Story én tijdelijke tentoonstellingen. Jongeren (-26) betalen € 7 en kinderen onder de 12 jaar bezoeken DIVA gratis. Voor meer informatie over de tarieven verwijzen we graag door naar de officiële website.

Adres:
Suikerrui 17-19
2000 Antwerpen
België

Meer info:
www.divaantwerp.be/nl

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.
 

Alles over Antwerpen... tips en informatie van insiders

 

Alles over Antwerpen:
agenda

Antwerpen informatie
bezienswaardigheden top 10
eten & restaurants
foto's
handige tips
musea
overnachten
praktische informatie
stedentrip
straten & pleinen
uitgaan
vervoer & parkeren
wijken
winkelen
zien & doen

Populaire onderwerpen:
kerstmarkt in Antwerpen
kerstmis in Antwerpen
koopzondagen
met de trein naar Antwerpen

Meer over Antwerpen:
Antwerpen voor beginners
Antwerpen in één dag
Antwerpen tips
Antwerpen top 10
Antwerpen.nl
Antwerpen startpagina
Antwerpen toerisme
Antwerpen reisinfo & tips
Antwerpen informatie
koopzondagen in Antwerpen
meer Antwerpen sites

alles over ons cookiebeleid