Sluiten

5 manieren om af te koelen in Antwerpen

Gepubliceerd op 17 juli 2015 / Geschreven door Patrick van Zundert

5 manieren om af te koelen in Antwerpen

Vandaag wordt het weer zomers in Antwerpen. De temperaturen zullen misschien weer richting de tropische grens van dertig graden gaan. In de stad is het door het vele beton en steen nog warmer. Wat zijn nou de beste manieren om verkoeling te zoeken in Antwerpen? Wij hebben vijf verkoelende tips voor Antwerpen op een rijtje gezet.

1. De Badboot

De Badboot is een drijvend zwembad in het Kattendijkdok. Het verfrissende zwembad heeft een diepte van 1,35 meter met daarnaast een apart kinderbad. Je kunt op de Badboot zwemmen combineren met heerlijk zonnen met een overweldigend uitzicht.

de Badboot is niet meer

Twee maanden na publicatie van dit artikel is de Badboot gezonken. Sinds 18 september 2015 kun je deze optie van ons lijstje dus helaas negeren.

2. Bar NOORD Zomerbar

In Park Spoor Noord vind je de Bar NOORD. Hier kun je genieten van heerlijke cocktails onder het genot van ontspannende muziek. Jong en oud kan afkoelen in het water dat omhoogspuit voor de bar. Deze zomer zijn er overigens nog veel meer zomerbars te vinden in Antwerpen zoals Bocadero en de Zomerbar van de Zomer van Antwerpen.

3. Linkeroever

Hoewel je er niet kunt zwemmen is het Sint-Annastrand op Linkeroever een populaire plek om te vertoeven op zomerse dagen. Zwemmen is in de Schelde echter niet toegestaan. Dat kan wel in openluchtzwembad De Molen, dat direct aan de Wandeldijk van het strand gelegen is. Op zomerse dagen is het vaak wel erg druk in dit zwembad.

4. Sint Anna-tunnel

Misschien wel de meest aangename plek in Antwerpen tijdens hete dagen is de voetgangerstunnel onder de Schelde. Omdat de tunnel 31 meter onder de grond ligt is het hier altijd aangenaam koel. Je merkt dit vooral goed als je met een fiets door de tunnel fietst.

5. Verkoelend bier

Hoewel water de beste manier is om de inwendige mens verkoeling te bieden, is er niets lekkerder dan een lekkere pint op een Antwerps terras. Zoek dan wel de schaduw op als het echt warm is. Kies in plaats van een pilsje eens voor een typisch Antwerps biertje zoals een bolleke (Koninck) of een Seef.