Sluiten

Antwerp City Card

De Museumkaart was sinds juni 2011 vervangen door de Antwerp City Card.
Deze toeristenkaart voor Antwerpen kostte 25, 32 of 37 euro per persoon en gaf gedurende respectievelijk 24, 48 of 72 uur recht op gratis toegang tot alle Antwerpse musea, zowel de permanente als de tijdelijke exposities. Tevens ontving je een gratis gids waar alle musea op vermeld staan en kreeg je minimaal 10% korting bij diverse attracties, 25% op boottochten, fietshuur en het inmiddels gesloten Aquatopia.

Vanaf het jaar 2015 was het gratis gebruikmaken van openbaar vervoer (bus, tram, metro) inbegrepen bij de Antwerpen City Card. Je hoefde enkel je kaart te tonen met op de achterkant de ingevulde ingangsdatum van de kaart.

niet meer te koop

De Antwerp City Card is niet meer te koop sinds 1 januari 2023. De stad Antwerpen heeft besloten om de kaart te stoppen omdat ze te duur was om te produceren en te onderhouden. De kaart werd in 2004 geïntroduceerd en was een populaire manier voor toeristen om toegang te krijgen tot musea, attracties en openbaar vervoer in Antwerpen.

De stad Antwerpen biedt nu een alternatief aan voor de Antwerp City Card: de Antwerp City Pass. De Antwerp City Pass is een digitale pas die toeristen toegang geeft tot een selectie van musea, attracties en kortingen op andere activiteiten.

De Antwerp City Pass is sinds 1 januari 2023 te koop.

Prijs

Dit zijn de laatst bekende prijzen van de Antwerp City Card:

€ 25,- per persoon (kaart voor 24 uur)
€ 32,- per persoon (kaart voor 48 uur)
€ 37,- per persoon (kaart voor 72 uur)
Je kon de Antwerp City Card vooraf online kopen.

In Antwerpen kon je de Antwerp City Card kopen aan de infobalie van de Stad Antwerpen aan de Grote Markt 13, aan de infobalie op het Centraal Station of in het Fotomuseum (FOMU).

Antwerp City Card

Geldigheid

De Antwerp City Card was 24, 48 of 72 uur geldig vanaf het moment dat je hem voor de eerste keer gebruikte. Voor het openbaar vervoer gold dat de kaart één, twee of drie etmalen geldig is. Je moest daarom achterop de kaart de datum invullen wanneer je de kaart begon met gebruiken.

Gratis toegang

De volgende musea en bezienswaardigheden boden gratis toegang voor houders van de Antwerp City Card:

– Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
– Eugeen van Mieghem Museum
– FOMU | Fotomuseum
– Koningin Fabiolazaal (KMSKA)
– Letterenhuis
– Maagdenhuismuseum
– MAS | Museum aan de Stroom
– Middelheimmuseum
– MOMU | Modemuseum
– MuHKA
– Museum Mayer van de Bergh
– Museum Plantin-Moretus | Prentenkabinet
– Museum Vleeshuis | Klank van de stad
– Red Star Line Museum
– Rockoxhuis
– Rubenshuis
– Ruihuis
– Onze Lieve Vrouwekathedraal
– Sint Andrieskerk
– Sint Pauluskerk