Sluiten

Handige tips voor Antwerpen

Als je een dagtrip of stedentrip naar Antwerpen wilt maken dan komen handige tips van Antwerpen-kenners natuurlijk altijd van pas. Dankzij deze tips kun je jouw bezoek aan Antwerpen een stuk gemakkelijker of goedkoper maken. Bezoek deze pagina met regelmaat, want wij breiden het aantal tips geregeld uit. Mocht je zelf nog een goede tip hebben, mail ons dan.

Shoppen? Wacht op de solden

Wacht op de solden

Wil je in Antwerpen gaan winkelen? Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe winteroutfit of luchtige zomerkleding, dan zijn de maanden december en juni niet de beste maanden om te gaan shoppen. Een maand later is het immers ‘solden‘. Dit is de halfjaarlijkse seizoensuitverkoop van modeartikelen en accessoires. Kleding, schoenen, tassen en andere producten worden dan met tientallen procenten korting verkocht.

Je bent niet de enige die op deze koopjes wacht. Je merkt dat de eerste dagen van de solden de koopjes de deur uitvliegen en daardoor het aanbod snel slinkt. De wintersolden begint op 2 of 3 januari en duurt tot en met 31 januari. Op 1 juli begint de jaarlijkse zomersolden. Als deze dag op een zondag valt dan zijn de meeste winkels in Antwerpen open door middel van een koopzondag.

Gratis parkeren

In het centrum van Antwerpen geldt tegenwoordig overal betaald parkeren. De prijzen zijn afhankelijk van de zone waarin je parkeert. Op sommige plekken kun je slechts een beperkt aantal uren parkeren. Toch zijn er ook in Antwerpen nog wel plekken waar je gratis kunt parkeren en toch het centrum goed kunt bereiken. Dit soort gratis parkeerplaatsen vind je onder andere bij megabioscoop Kinepolis, aan de buitenkant van de Antwerpse binnenring en Antwerpen kent een paar gratis P+R parkeerplaatsen buiten het centrum.

Kom met de trein

Kom met de trein

Antwerpen is uitstekend bereikbaar per trein. Hierdoor ontwijk je de drukte op de weg (tijdens de spits ontstaan er veelvuldig files richting en rondom Antwerpen) en heb je op de drukkere dagen ook niet te maken met de mobiliteitsproblemen die in het centrum van de stad voor kunnen komen. Op drukke dagen zoals bijvoorbeeld 26 december en de koopzondagen voor Kerstmis wil het verkeer in de stad wel eens compleet vastlopen. Ook is de capaciteit van veel parkeergarages dan onvoldoende, waardoor het heel lastig wordt om je auto te kunnen parkeren.

Treinstation Antwerpen Centraal ligt aan de oostelijke kant van het centrum. Zodra je het stationsgebouw uitstapt dan sta je direct in het hart van Antwerpen. Via de Keyserlei loop je in vijf minuten tijd naar winkelstraat Meir en in 15 tot 20 minuten naar het historische centrum van Antwerpen. Je kunt dit stuk ook per metro afleggen. Uitstappen doe je dan bij halte Groenplaats.

Koop de Antwerp City Pass

De Antwerp City Pass is de kortingskaart van de stad Antwerpen. Deze kaart biedt je gedurende 24, 48 of 72 uur gratis toegang tot de belangrijkste musea en bezienswaardigheden van Antwerpen. Daarnaast mag je tijdens deze periode gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in Antwerpen. Bij de Antwerp City Pass hoort een voucherboekje, die je korting geeft bij verschillende attracties en winkeliers.

Je kunt de Antwerp City Pass kopen bij de Visitor Centers Het Steen (Steenplein 1) en Centraal Station (Koningin Astridplein).

Sluit een reisverzekering af

Niet iedereen staat er altijd bij stil, maar Antwerpen ligt in België en België is verzekeringstechnisch nog steeds buitenland. Voor onvoorziene kosten bij diefstal, een ongeval of ziekte is een reisverzekering dan absoluut aan te raden. Deze kun je gemakkelijk online afsluiten. Ga je vaker een dagje naar Antwerpen, dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger.

Bezoek de Museumnacht

Bezoek de Museumnacht

Een unieke mogelijkheid om veel musea voor weinig geld te bezoeken is de Museumnacht. Deze wordt eens per jaar gehouden. Op een zomerse avond kun je dan vanaf 19 uur tot 1 uur ’s nachts een groot aantal Antwerpse musea bezoeken. Deze musea tonen dan niet alleen hun vaste collectie, maar hebben vaak ook speciale events voor hun bezoekers georganiseerd. Speciale pendelbussen transporteren de bezoekers tussen de musea.

Om deel te nemen aan de Museumnacht koop je een speciaal polsbandje die je tijdens dit evenement toegang geeft tot de deelnemende musea en de pendelbussen. Omdat het niemand lukt om alle musea te bezoeken kun je in de maand na de Museumnacht de deelnemende musea op basis van je polsbandje allemaal nog één keer gratis bezoeken.

alle info over de Museumnacht