Sluiten

Openbare toiletten in Antwerpen

openbare toiletten in Antwerpen

Stel dat je in Antwerpen aan het rondlopen bent en je merkt dat je een kleine of grote boodschap moet doen? Dan is het fijn als er een toilet in de buurt is waar je op dat moment gebruik van kunt en mag maken. Veel horecazaken zijn voorzien van een sanitaire inrichting, maar weren bezoekers die geen klant zijn. Sommigen vragen geld aan toiletbezoekers die geen consumptie nemen, wat op zich prima is. Wil je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken, dan kun je een openbaar toilet opzoeken. Die zijn op verschillende plekken in Antwerpen te vinden.

Wij proberen op deze pagina een beknopt maar duidelijk overzicht te geven van de openbare toiletten die op locaties te vinden zijn die voor bezoekers aan de stad handig zijn. Veel van de openbare toiletten zijn alleen tegen betaling te bezoeken. Maar laat ons eerlijk zijn: op het moment dat de nood hoog is, dan is het fijn als je ergens naar het toilet kunt gaan.

Centraal Station

Toilet in Centraal Station Antwerpen

Op niveau 0, oftewel straatniveau, zijn er openbare toiletten te vinden in het stationsgebouw van Antwerpen Centraal. Deze toiletten worden sinds 2023 uitgebaat door 2theloo, het bedrijf dat we in Nederland veel tegenkomen bij tankstations langs de snelwegen.

Voor een toiletbezoek betaal je € 1,-. Dit bedrag kun je contant of contactloos betalen bij de geautomatiseerde toegangspoortjes. Na betaling ontvang je een waardebon waarmee je € 0,50 korting kunt krijgen bij verschillende zaken die in het station gevestigd zijn.

bekijk in Google Maps

Stadsfeestzaal

Betalen voor openbaar toilet in Stadsfeestzaal Antwerpen.

In winkelcentrum Stadsfeestzaal Shopping kun je toiletteren in het openbaar toilet dat zich op niveau -1 bevindt. De toiletten zijn helaas niet met de lift bereikbaar, waardoor rolstoelgebruikers en mensen die amper of geen trappen kunnen lopen, dit toilet uit hun hoofd moeten zetten.

De toiletten van Stadsfeestzaal zijn voorzien van automatische poortjes. Het toegangsticket kun je voor € 1,- kopen bij een van de twee automaten die op de muur tegenover de poortjes bevestigd zijn. Betalen kan met muntgeld of contactloos met een bankpas.

Goed om te weten is dat Stadsfeestzaal Shopping van maandag t/m zaterdag van 8:00 uur tot 20:00 uur geopend is. Op vrijdag tot 21:00 uur. Op zondag is het winkelcentrum alleen geopend als het koopzondag is.

bekijk in Google Maps

Grand Bazar

In winkelcentrum Grand Bazar kun je op verdieping -1 naar het toilet gaan. Een bezoekje kost je € 1,-, die je kunt voldoen bij de automatische toegangspoortjes. Het winkelcentrum is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 18:30 uur. Tijdens koopzondagen (o.a. de eerste zondag van de maand) is Grand Bazar van 12:00 tot 18:00 uur geopend.

Je kunt het openbare toilet van Grand Bazar bereiken via een automatische roltrap. Maak je gebruik van een rolstoel? Gebruik dan de toiletruimte voor andersvaliden voor extra ruimte.

bekijk in Google Maps

klopt de informatie niet meer?

Mocht het zo zijn dat de informatie op deze pagina niet meer up-to-date is? Het kan zijn dat openingstijden, prijzen of betaalmethoden in de loop der tijd veranderen. Neem contact met ons op om gewijzigde informatie door te geven.