Sluiten

Hostels in Antwerpen

Wil je eens iets anders dan in een hotel overnachten? Misschien is overnachten in een hostel dan iets voor jou. De vroegere jeugdherbergen worden tegenwoordig vrijwel altijd hostels genoemd. Dit omdat de term jeugdherberg de lading niet meer dekt. De vroegere leeftijdsgrenzen worden niet meer gehanteerd en steeds vaker worden er ook individuele kamers voor 1 of meerdere personen aangeboden, al dan niet voorzien van eigen sanitair. Hierdoor zie je de grenzen tussen hostels en eenvoudige hotels steeds meer vervagen.

Sfeer

Niet alles is veranderd. De ongedwongen sfeer en gevoel van saamhorigheid zijn elementen die nog steeds aanwezig zijn in de hostels. Vandaar dat het nog steeds voornamelijk jongeren zijn die in hostels overnachten. Veelal backpackers, die van alle delen over de wereld hier samen slapen en ervaringen uitdelen. Een slaapplaats in een hostel is voor een individuele reiziger in ieder geval veel gezelliger dan een eenpersoonskamer in een goedkoop hotelletje.

hostel
Afbeelding van stephriddell via Pixabay

Goedkoop

Hostels zijn vaak aanzienlijk goedkoper dan hotels, zeker als je niet meer verwacht dan een slaapplek in een slaapzaal of met een grotere groep op een 4- of 8-persoonskamer. De prijzen zijn per persoon dan te vergelijken met de allergoedkoopste hotelkamers (op basis van 2-persoonskamers). De verschillen waren vroeger groter, maar de voorzieningen in de hostels zijn tegenwoordig vaak ook van een beter niveau.

Hostel Pulcinella

Het Antwerpse hostel Pulcinella is een moderne jeugdherberg in het oude stadscentrum van Antwerpen. Je zit hier op nog geen tien minuten lopen van de Meir, de Groenplaats en de Grote Markt. Pulcinella telt in totaal 162 bedden in 47 kamers, die allemaal voorzien zijn van eigen sanitair. Ontbijt is bij de overnachting inbegrepen. Er is ook een mogelijkheid om tegen betaling te lunchen of het diner hier te nuttigen. Pulcinella heeft gratis Wifi in de lounge en in de bar.

Kenmerken:
– rookvrij
– huisdieren niet toegestaan
– lakens zijn inbegrepen; handdoeken zijn te huur
– gratis ontbijtbuffet
– fietsenstalling aanwezig
– lockers en bagageopslag aanwezig
– kabel-TV aanwezig
– receptie 24 uur per dag open

Adres:
Pulcinella
Bogaardeplein 1
B-2000 Antwerpen
Telefoon 0032 3 234 0314
Website www.jeugdherbergen.be/nl/antwerpen