Sluiten

Plattegronden / kaarten van Antwerpen

Op het internet zijn verschillende handige plattegrondjes/kaarten van Antwerpen te vinden. Met een goede plattegrond kun je gemakkelijk je weg vinden binnen de stad. Het maakt daarbij weinig uit of je te maken hebt met gedrukte stadskaarten of digitale plattegronden. Wil je begeleid worden, een actuele tijdsinschatting kunnen maken en onderweg up-to-date gehouden worden van actuele gebeurtenissen op je route, dan is een digitale kaart met navigeerfunctie handig. Denk bijvoorbeeld aan Google Maps.

Wij hebben een aantal van onze favoriete plattegronden voor Antwerpen voor je op een rijtje gezet. Sommige plattegronden zijn interactief en/of inzoombaar, anderen zijn statisch. Via onderstaande links verwijzen wij je door naar uiteenlopende Antwerpen plattegronden.

plattegrond van Antwerpen

Google Maps

Wie kent er tegenwoordig Google Maps nog niet? Deze online kaartendienst van Google wordt door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt. De app van Google Maps is ideaal voor als je al in Antwerpen bent en ter plaatse naar een bepaalde bezienswaardigheid, horecazaak, winkel of adres wilt navigeren.

bekijk Antwerpen kaart op Google Maps

Openbaar vervoer in Antwerpen

Er staan verschillende kaarten op internet waarop je de tramlijnen en busroutes in Antwerpen kunt bekijken. Helaas hebben deze plattegronden van het openbaar vervoer in Antwerpen vaak een beperkte houdbaarheid. Daarom verwijzen we het liefste naar de slimme kaart die op slimnaarantwerpen.nl staat. Deze website omvat alles wat met mobiliteit in Antwerpen te maken heeft en wordt onderhouden door of in opdracht van de stad Antwerpen.

De slimme kaart is een interactieve kaart waarop jij zelf bepaalt welke elementen je wilt zien, zoals de tramhaltes, de busstations, parkeermogelijkheden, oplaadplekken en de deelmobiliteit.

bekijk de slimme kaart van Antwerpen

Verkeersinformatie

Ga je met de auto naar Antwerpen? Dan is het handig als je weet hoe druk het op de weg is, zowel op weg naar Antwerpen als op de ringweg rond Antwerpen. De interactieve kaart van het Vlaams Verkeerscentrum laat je zien waar het druk is op de snelwegen van, naar en door Antwerpen. Dankzij de livebeelden van webcams kun je de situatie op tal van plekken rond Antwerpen live bekijken.

bekijk verkeersdrukte rond Antwerpen