Sluiten

Regel je reis naar Antwerpen

Regel je reis naar Antwerpen

Wil je een dagje of paar dagen naar Antwerpen gaan? Dan is het handig als je vooraf al wat dingen geregeld hebt. Wil je overnachten in Antwerpen, dan zul je een accommodatie moeten regelen. In Antwerpen kun je sfeervolle hotels boeken, overnachten in goedkopere hotels of kiezen voor het gemak van een appartement. Hoe vroeger je boekt, des te lager de prijzen over het algemeen zijn. Voor de reis naar Antwerpen moet je mogelijk ook iets regelen. Vooraf reserveren is dan vaak het handigste.

Eenmaal in Antwerpen gearriveerd, zul je het nodige willen gaan zien en doen. Moet je kaartjes regelen, een plekje reserveren of wil je aan een tour door de stad deelnemen? Kijk van tevoren wat er te doen is, hoe het zit met de tijden en mogelijkheden en indien nodig, reserveer alvast jouw plekje.

Op deze pagina hebben we alles voor je op een rijtje gezet waarmee jij jouw reis naar Antwerpen kunt regelen.

Naar Antwerpen reizen

Reis je met de eigen auto of op een andere manier naar Antwerpen? Boek jouw reis naar Antwerpen of kijk hoe het zit met parkeren in Antwerpen.

treintickets naar Antwerpen via NS International
busreizen naar Antwerpen met Flixbus

Hotel boeken

Boek jouw hotel in Antwerpen. Er zijn verschillende aanbieders waar je een hotelkamer, appartement of bed&breakfast in Antwerpen kunt boeken. Denk aan bekende websites zoals booking.com, aan bekende touroperators en aan in stedentrips gespecialiseerde sites.

Antwerpen hotels en stedentrips – booking.com
Antwerpen hotels en stedentrips – tui.nl
Antwerpen hotels en stedentrips – voordeeluitjes.nl
Antwerpen hotels en stedentrips – weekendjeweg.nl

vind de beste prijzen

Wil je de prijzen voor accommodaties in Antwerpen met elkaar vergelijken? Met Trivago kun je de kamerprijzen van verschillende aanbieders vergelijken en de beste prijs voor jouw hotelkamer of appartement in Antwerpen vinden.

vind de beste prijzen in Antwerpen

Activiteiten

Ga je de hoogtepunten van Antwerpen ontdekken tijdens jouw stedentrip? Het vooraf regelen van je entreetickets kan tijd besparen of teleurstellingen voorkomen. Voor sommige activiteiten is reserveren zelfs verplicht. Via betrouwbare aanbieders zoals Tiqets en GetYourGuide kun je tal van excursies, en entreetickets en activiteiten in Antwerpen boeken.

Antwerpen activiteiten en tickets via GetYourGuide
Antwerpen activiteiten en tickets via Tiqets

Voordeel met een stadspas

Met een zogenaamde stadspas (ook wel city pass, city card of voordeelpas genoemd) kun je als toerist verschillende voordelen hebben als je Antwerpen bezoekt. Denk aan gratis entree tot bezienswaardigheden, kortingen, gratis reizen met openbaar vervoer of voorrang bij attracties. Voor Antwerpen kun je met de volgende stadspas(sen) voordeel krijgen tijdens jouw bezoek:

Antwerp City Pass

Openbaar vervoer

Ben je van plan om in Antwerpen met het openbaar vervoer te gaan reizen? Misschien is het handig om alvast de app van het OV-bedrijf te downloaden, dagkaarten voor het OV te kopen of losse tickets aan te schaffen.

OV in Antwerpen – De Lijn

Fietstocht

Een georganiseerde fietstocht met gids is een ideale manier om een bestemming te leren kennen. In een paar uur tijd ontdek je op een leuke, gezonde en leerzame manier de hoogtepunten en leuke plekjes van Antwerpen kennen. Voor de fietstochten van Baja Bikes – de grootste aanbieder van fietstochten – is een reservering nodig.

bekijk de fietstochten in Antwerpen

Stadswandeling

Liever wandelen dan fietsen? Voor Antwerpen zijn er verschillende stadswandelingen samengesteld. Dit zijn populaire stadswandelingen in Antwerpen:

Antwerpen stadswandeling
wandeltocht van 2 uur langs hoogtepunten
zelfgeleide speurtocht en stadstour door Antwerpen