Sluiten

REVIEW: Meat Factory

Gepubliceerd op 17 oktober 2023 / Geschreven door Patrick van Zundert

De afgelopen jaren ben ik zo vaak langs restaurant Meat Factory gelopen en heb ik meerdere goede ervaringen meegekregen, dat een bezoek aan dit steakrestaurant voor mij eigenlijk een must geworden is. Op een maandagavond in oktober is het zover. Ik heb niet gereserveerd, maar loop zo binnen. Op een vroeg tijdstip op een maandagavond is dat geen probleem. In het weekeinde moet je dit bijna niet proberen. Reserveren is dan het advies. Dat kan bij dit restaurant alleen voor gezelschappen van maximaal 6 personen.

Ontvangst

Meat Factory

Na binnenkomst word ik vriendelijk verwelkomd door de gastheer. Hij laat me zelf een tafeltje kiezen, waarbij mijn keuze op de tafel vlak bij de deur valt. De menukaart ligt al klaar op tafel. Ik kan dus meteen gaan kiezen uit de verschillende vleesgerechten die op de kaart staan.

De bestelling

Het voorgerecht sla ik over. Het is een doordeweekse dag en geen weekend of feestdag. Een hoofdgerecht moet op een doorsnee dag volstaan, hoewel ik wel moeite heb om de verleiding te weerstaan om garnaalkroketten vooraf te bestellen. Ik kies voor de filet mignon van Belgian Blue White. Als bijgerechten neem ik de frietjes en de groene salade. Als extra’s vraag ik om de pepersaus en mayonaise. Om de dorst te lessen lijkt een pintje mij voor nu de beste keuze. Ze hebben Stella Artois op de tap staan, die in glazen van 25 centiliter geserveerd wordt.

Het eten

Meat Factory

De verwachtingen zijn hoog. Dat komt vooral door de lovende verhalen van vrienden die hier eerder gegeten hebben en de hoge positie in TripAdvisor (nummer 11 van 1225 restaurants in Antwerpen op basis van ruim 1500 beoordelingen).

Na ongeveer 15 tot 20 minuten krijg ik het eten geserveerd. De ossenhaas is prima: mooi van formaat en dikte, goed gebakken en vrij van zeen. De smaak voldoet aan de verwachtingen. Het slaatje op mijn bord is simpel, vers en fris. Het enige minpunt dat ik kan noemen is de portie frietjes die op tafel gezet worden. Helaas geen verse Vlaamse friet, maar de dikke steakfrieten zoals je die internationaal bij veel steakhouses ziet. Ik beschouw dat niet als echte friet.

De rekening

Na afloop van het diner vraag ik om de rekening. Die bedraagt € 34,80. Dat bedrag is als volgt opgebouwd:

Filet Mignon € 28,50
Friet is inbegrepen
Salade is inbegrepen
Pepersaus € 3,80

Stella van de tap € 3,50

Ik betaal de rekening met mijn kaart en laat een passend bedrag in contanten als fooi achter op tafel voordat ik de Meat Factory verlaat.

Praktische info

Meat Factory is gevestigd aan de Grote Markt 28 in Antwerpen. Daardoor ligt dit restaurant centraal in het historische centrum van Antwerpen.

Het restaurant is 7 dagen in de week geopend. Op zondag van 12:00 tot 22:00 uur, op andere dagen vanaf 17:00 tot 22:00 uur.

Reserveren kan via hun website meat-factory.be of telefonisch via +3233367445.

Beoordeling

Op basis van mijn bezoek op maandag 16 oktober 2023 krijgt restaurant Meat Factory de volgende beoordelingen:

eten ★★★★
bediening ★★★★★
prijzen ★★★★

Maximaal aantal sterren is 5.

Hier werd ik blij van:
– Een mooi stuk vlees tegen een nette prijs.
– Correcte en vriendelijke bediening.

Suggesties:
– Vervang de fabrieksfrieten door echte frieten.

over de auteur

Mag mezelf een liefhebber van lekker eten in alle vormen noemen: van snacks tot haute cuisine, liefhebber van tal van buitenlandse keukens, waarbij Aziatisch, mediterraans en Arabisch mijn voorkeur hebben. Ben een echte omnivoor en vrij van allergieën. Kortom: een gemakkelijke eter die dankzij duizenden restaurantbezoeken wel met een eerlijk en kritisch oog kan kijken.