Sluiten

De Keyserlei

De Keyserlei

De Keyserlei van Antwerpen is al sinds jaar en dag een belangrijke straat. De brede straat heeft aan de ene zijde heel veel gezellige horeca zaken en aan de overkant verschillende winkels en een klein winkelcentrum. Aan kop bevindt zich het prachtige historische centraal station. Qua winkels kun je hier op honderd meter zowel ICI Paris bezoeken als Planet Parfum en verder is er een breed aanbod van mode, juweliers en schoenen te vinden.

Gezellige horeca aan de Keyserlei

De vele horecazaken hebben eigenlijk allemaal een stuk terras die uiteindelijk een aanééngesloten strook vormen. Met name tijdens de zomermaanden is het dan ook gezellig druk en wordt er volop geflaneerd. Ook rijden er af en aan opvallende auto’s voorbij. De muziek en ook de kaart is erg afwisselend in dit deel van Antwerpen. Zo is er een biercafé ‘Bier Central’ die zeker meer dan driehonderd soorten bieren op de kaart. Maar je kunt aan de Keyserlei ook voortreffelijke hamburgers eten, sushi of klassieke Vlaamse gerechten.

Wanneer je richting de Meir gaat passeer je nog een bioscoop (UGC) en kom je verschillende zaken tegen als Pizzahut, Exki, en Panos. Uiteindelijk loopt de Keyserlei over in de Leystraat en uiteindelijk de beroemde winkelstraat de Meir.

Century Center

Aan de zuidzijde van de Keyserlei vind je de overdekte shopping mall Century Center. Dit winkelcentrum aan de Keyserlei van Antwerpen heeft een dertigtal winkels. Verdeeld over drie etages vind je winkels als Bart Smit, Blokker, Benetti, Zeeman en nog een aantal modezaken, horeca, boekwinkel en een natuurwinkel.

Diamantwijk

Diamantwijk

Het begin van de Diamantwijk ligt bij het Centrale Station van Antwerpen. Hoewel er al wel wat juweliers te vinden zijn aan de Keyserlei, begint het pas echt wanneer je de hoek omgaat naar de Pelikaanstraat. Hier tref je een aaneenschakeling van juweliers met de prachtigste creaties.

Onderhandelen over de prijs is hier van essentieel belang. Vaak wordt middels het gewicht de prijs bepaald, maar is er zeker nog ruimte om te onderhandelen. Het verdient zeker de aanbeveling om meerdere zaken te raadplegen alvorens je tot een koop overgaat. Vergeet alleen niet om een kaartje mee te nemen, want veel panden lijken erg veel op elkaar.