Sluiten

Uitgaan in Antwerpen

Antwerpen staat al sinds lange tijd bekend om het uitstekende uitgaansleven. Niet voor niets trekken zoveel Nederlanders naar Antwerpen om uit te gaan. Tijdens de weekeindes stromen de bars en andere uitgaansgelegenheden in Antwerpen vol met Belgen, Nederlanders en gasten uit andere landen.

Op deze pagina’s zetten we het uitgaansleven van Antwerpen op een rijtje met praktische informatie en handige tips.

UGC Cinema

Bioscopen

Een filmpje pakken in Antwerpen? De bioscopen van Antwerpen hebben een uitgebreid filmaanbod.

Lees verder
cafe in Antwerpen

Cafés / bars

Antwerpen telt bijna 2000 cafés, variërend van typische bruine kroegjes tot hippe bars waar de nieuwste cocktails geserveerd worden.

Lees verder
clubs in Antwerpen

Clubs en discotheken

Dance 'till you drop! De clubs en discotheken van Antwerpen vind je hier.

Lees verder

Clubs

Als je kijkt naar de clubscene dan zie je dat er een redelijk groot verloop is van clubs in Antwerpen. Slechts weinigen is het gegeven om langer dan tien jaar open te blijven. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend. Soms valt het financieel tegen, soms wil een horecabaas eens een ander concept uitproberen en soms sluit een club haar deuren noodgedwongen vanwege andere problemen. Een voorbeeld hiervan was Zillion. Dit danspaleis was van 1997 tot 2002 toonaangevend in Antwerpen en ver daarbuiten. Problemen met justitie hebben deze megadiscotheek de das omgedaan. Dit tot grote teleurstelling van de enorme hoeveelheid regelmatige bezoekers.

Een inmiddels ook gesloten club die het heel lang vol wist te houden was Cafe d’Anvers. Al sinds 1989 kwam men in deze dancetempel in het Schipperskwartier om te dansen en te feesten. In 2019, na dertig jaar, sloot Cafe d’Anvers vanwege teruglopende belangstelling voorgoed de deuren.

Bioscopen

Het bioscooppubliek wordt in Antwerpen grotendeels naar twee grote bioscopen gelokt. Ten eerste is er in het centrum van de stad UGC Cinema’s. Deze bioscoop moet het vooral van de ligging hebben. De in Antwerpen-Noord gelegen megabioscoop Kinepolis overtreft UGC Cinema’s wat ons betreft op alle fronten. Betere zalen, meer zalen, een groter filmaanbod, grotere schermen… noem maar op. Het enige nadeel van Kinepolis is dat het niet op loopafstand van het centrum ligt. Wie in het centrum van Antwerpen is die kan wel met tramlijn 6 naar Kinepolis reizen. Met de trein naar station Luchtbal kan ook, maar dan moet je nog tien minuten lopen naar de bioscoop.

Op café gaan

Uitgaan in Antwerpen

Antwerpen telt een heel groot aantal kroegen. Je merkt wel dat de afgelopen jaren het aantal cafés in Antwerpen aan het afnemen is. Toch blijft ‘op café gaan’ een populaire vrijetijdsbesteding binnen het dagelijkse leven in Antwerpen. Niet alleen de Antwerpenaren weten de kroegen van de stad te vinden. Ook toeristen komen massaal af op de vele horecazaken die de stad telt.

Gelukkig is er voor elk wat wils. Je kunt terecht in typische bruine kroegen die al decennia lang onveranderd lijken te zijn, maar ook in hippe cocktailbars waar je de laatste trends op het gebied van cocktails kunt proeven. Omdat België bekend staat als echt bierland waarbij de toon vooral ligt op de speciaalbieren, kun je in Antwerpen natuurlijk ook terecht bij een aantal cafés die een zeer groot assortiment aan bieren voeren.