Sluiten

Bioscopen in Antwerpen

De stad Antwerpen is heel erg populair onder Nederlanders (en Belgen uiteraard) om een film te bekijken. Vaak wordt bioscoopbezoek gecombineerd met een hapje eten, een dagje shoppen of uitgaan in de vele kroegen van de stad.

Wie naar Antwerpen komt voor een bioscoopbezoek heeft volop keuze. Met meer dan honderd filmvoorstellingen per dag biedt de stad de filmliefhebber altijd wel iets van zijn of haar gading.

Bioscoop Kinepolis

Kinepolis

Megabioscoop Kinepolis is de grootste cinema van Antwerpen. Met een eigen (gratis) parking en diverse restaurants op het terrein biedt Kinepolis alles voor een avondje uit.

Lees verder
Cinema Urbana

Openlucht bioscoop

Openlucht bioscoop Cinema Urbana laat Antwerpenaren en bezoekers in de zomermaanden gratis films kijken in het kader van 'Zomer van Antwerpen'.

Lees verder
UGC Cinema

UGC Cinema's

In het hartje van Antwerpen vind je de UGC bioscoop, gelegen nabij het Centraal Station en een groot aantal hotels en horecagelegenheden.

Lees verder

Grote bioscopen

Antwerpen telt twee grote bioscopen: Kinepolis (voorheen: Metropolis) in het noorden van de stad en UGC Cinema’s in het centrum. Hier vind je vooral de grotere commerciële films.

Kleine bioscopen / filmhuizen

Antwerpen kent nog een aantal kleinere bioscopen en filmhuizen, zoals het drie zalen tellende bioscoop Cartoon’s, filmhuis Klappei en Cinema Lumière.

Openluchtbioscoop

Antwerpen kent geen permanente openluchtcinema, maar wel een tijdelijke openluchtbioscoop die in de zomermaanden onderdeel is van de Zomer van Antwerpen. Openluchtbioscoop Cinema Urbana biedt in de zomermaanden een gevarieerd aanbod aan films, van filmhuis films tot aan heuse blockbusters.

Drive-in bioscoop

Regelmatig ontvangen we vragen van mensen die op zoek zijn naar de drive-in bioscoop van Antwerpen. Het antwoord is heel simpel: die is er niet.