Sluiten

Biercafés in Antwerpen

Bierliefhebbers die worden in Antwerpen op hun wenken bediend. Sowieso heeft een gemiddeld café in Antwerpen al meer bieren in het assortiment dan een doorsnee Nederlandse kroeg. Daarnaast zijn er in Antwerpen een aantal cafés die tientallen en soms zelfs honderden bieren aanbieden. Het gros van de bieren wordt dan uit fles geserveerd, maar kroegen met soms wel tien bieren op de tap komen ook voor.

Hieronder vind je een aantal bier cafés / bars in Antwerpen die wij, de makers van allesoverantwerpen.nl, regelmatig bezoeken of er wel eens geweest zijn. Alles is dus uit eigen ervaring geschreven en (in tegenstelling tot sommige andere sites) niet overgenomen van externe bronnen.

Bier Central

Bier Central

Aan de Keyserlei ligt Bier Central. Hiermee ligt deze zaak midden in het toeristische deel van Antwerpen. Het zijn dan ook vooral toeristen die je in Bier Central aantreft, die vanuit allerlei landen afkomstig zijn. Toch weten ook Antwerpenaren de zaak wel te vinden, want ondanks het toeristische karakter blijft het natuurlijk ook gewoon nog een zaak waar twintig Belgische bieren van het vat en meer dan driehonderd hoofdzakelijk Belgische bieren uit fles geschonken worden. Je zoekt je bier bij Bier Central niet op een simpele drankenkaart op, maar je krijgt een complete Bier Encyclopedie voor je neus. Extra gezellig is het zitten in de bierkuipen.

Bier Central
Keyserlei 25
2018 Antwerpen
website
Alle dagen open van 12:00 tot 00:00 uur; op vrijdag en zaterdag tot 02:00 uur.

bekijk op Google Maps

Beerlovers Bar

Beerlovers Bar

De naam van laat er geen twijfel over bestaan: Beerlovers Bar is een bar voor bierliefhebbers. Die weten de weg naar dit biercafé inmiddels wel te vinden. Dat blijkt onder andere uit de loftrompet die bierbloggers blazen als ze het over Beerlovers Bar hebben en de hoge waarderingen op ratebeer.com geven je al een goede indicatie over wat je mag verwachten als je Beerlovers Bar bezoekt. Het enige dat wij kunnen doen is bevestigen dat dit een van de beste biercafés isdie je in Antwerpen kunt bezoeken.

De ligging van Beerlovers Bar zorgt ervoor dat je wel gericht hier naartoe moet gaan. Zomaar bij toeval deze bar op het vizier krijgen gebeurt niet zo snel. Dat komt doordat Beerlovers Bar wel slechts 5 tot 10 minuten lopen van het Centraal Station van Antwerpen ligt, maar niet in het gebied waar veel toeristen komen. Die trekken vanuit het station vooral richting de Keyserlei en de Meir.

Wat Beerlovers Bar zo’n goed biercafé maakt? Het belangrijkste element is de eigenaar. Die is een gepassioneerd bierliefhebber die echt weet waarover hij praat. Zijn kennis over en liefde voor bier zie je terug in de prachtige lijst met bieren die je hier kunt bestellen. De twaalf bieren op de wisseltap bieden voor de gemiddelde bierliefhebber al een mooi pallet aan bieren. De meer dan tweehonderd speciaalbieren op fles laten zien dat er veel zorg is besteed aan de samenstelling.

Beerlovers Bar
Rotterdamstraat 105
2060 Antwerpen
website
Op dinsdag gesloten. Andere dagen vanaf 15:00 of 16:00 uur open tot middernacht (vrijdag en zaterdag tot 02:00 uur)

bekijk op Google Maps

Billie's Bier Kafétaria

Billie's Bier Kafétaria

Als je niet weet dat deze zaak bestaat, dan zou Billie’s Bier Kafétaria zomaar aan je neus voorbij kunnen gaan. En dat zou jammer zijn. Billie’s Bier Kafétaria (nee, het is geen frituur) zit in een stukje van de Kammenstraat dat minder druk bezocht wordt. De kans dat je er zomaar langs loopt en denkt ‘daar moet ik eens een kijkje gaan nemen’ is daardoor niet groot. Gelukkig heeft Billie’s Bier Kafétaria dat niet nodig. Deze kroeg is er eentje die in alle opzichten helemaal past in het plaatje dat je verwacht bij een Antwerps biercafé. Voldoende publiciteit op blogs en in de gedrukt media leidt de mensen naar dit geweldige cafeetje in het hart van Antwerpen.

Billie’s Bier Kafétaria is geen grote zaak. Dit komt de sfeer zeker ten goede. Het nadeel voor grotere groepen is dat het op drukkere momenten lastig kan zijn om een plek te vinden. Mocht je Billie’s Bier Kafétaria binnenstappen en denken dat het vol zit, weet dan dat er ook een verdieping is waar mogelijk wel plek is. Bij Billie’s Bier Kafétaria kun je 11 verschillende bieren van de tap drinken. Kun je niet kiezen? Probeer dan de ‘Beerflight’: je krijgt dan 4 proefglaasjes van de tap geserveerd.

Bij Billie’s Bier Kafétaria kun je natuurlijk ook kiezen uit bieren op fles. De lijst omvat meer dan honderd bieren, waarvan een groot deel bij het grote publiek niet zo snel een belletje zal doen rinkelen. Dit café is daardoor een uitstekend etablissement om je bierervaring uit te breiden. Mocht je tijdens het bier drinken trek krijgen? Dan kun je bij Billie’s Bier Kafétaria kiezen uit tal van snacks en volledige gerechten.

Billie’s Bier Kafétaria
Kammenstraat 12
2000 Antwerpen
website
Op dinsdag gesloten. Andere dagen vanaf 14:00 of 16:00 uur open tot middernacht (vrijdag en zaterdag tot 01:00 uur)

bekijk op Google Maps