Sluiten

Cocktailbars in Antwerpen

Antwerpen kent geen decennialange reputatie op het gebied van cocktails en cocktailbars. In diverse bars kon je wel uiteenlopende longdrinks bestellen en sporadisch ook een cocktail, maar echte cocktailbars zoals je ze in bijvoorbeeld Londen en New York al wel langer had die zag je nog niet in Antwerpen. Daar is de afgelopen jaren wel verandering in gekomen.

Antwerpen telt inmiddels een aantal goede cocktailbars waar ze naast klassieke cocktails vooral ook redelijk veel eigen cocktails of minder bekende cocktails weten te maken. Alle verschillende smaakpaletten komen voorbij: zuur, zoet, bitter, fris… noem het maar op en het is er. Op sommige plekken kun je ook erg goede alcoholvrije cocktails drinken. Handig voor wie minderjarig, zwanger is of nog moet autorijden.

Hieronder vind je een aantal cocktailbars in Antwerpen die wij, de makers van allesoverantwerpen.nl, regelmatig bezoeken of er wel eens geweest zijn.

Le Souffleur

Le Soufleur

De kans dat je bij toeval Le Souffleur binnenwandelt om van één van hun voortreffelijke cocktails te genieten, is nihil. Dat komt doordat Le Souffleur niet vanaf de straat te zien is en je een reservering nodig hebt om er binnen te komen. Alleen al het mysterieuze begin van een bezoek aan Le Souffleur maakt dit een van de leukere plekken in Antwerpen om een drankje te gaan doen: je gaat naar hun website, maakt de reservering en krijgt de instructies per e-mail. Dan pas ontvang je de locatie, die zich overigens in het hart van Antwerpen bevindt. Bij aankomst op het adres zul je eerst nog de juiste instructies op moeten volgen voordat je een van de beste cocktailbars van België binnenstapt.

Le Souffleur is meer dan genieten van perfect klaargemaakte cocktails. Het is een belevenis. Het hele plaatje klopt, van het warme welkom tot het net zo hartelijke afscheid. De bartender verstaat duidelijk zijn vak, het is al een feest om hem de klassieke cocktails met een twist te zien maken. Le Souffleur noemt zichzelf een ‘Speakeasy Cocktailbar’. Daarmee wordt de sfeer goed omschreven. Deze cocktailbar is intiem, sfeervol en urban. Je kunt hier prima gesprekken voeren zonder dat je overstemd wordt door te harde klanken van hippe beats.

Absinthbar Appelmans

Brasserie Appelmans heeft sinds 2004 een echte absinthbar in hun middeleeuwse pand. Hoewel absint pas eind 2005 legaal werd in België, kon je het toen alleen maar van onder de toog krijgen. Inmiddels is Appelmans uitgegroeid tot een complete cocktailbar die een begrip is in de Antwerpse binnenstad. Bij Appelmans kun je verschillende soorten absint drinken of een cocktail bestellen op basis van absint. Daarnaast telt de kaart een groot assortiment aan uitstekende cocktails. Wij komen zelf regelmatig bij Appelmans en hebben nog maar een fractie van de drankkaart uitgeprobeerd.

Absinthbar Appelmans
Papenstraatje 1
2000 Antwerpen

De bar is alle dagen geopend vanaf 12 uur. Van zondag tot en met donderdag sluit de bar om 00:00 uur; op vrijdag en zaterdag om 02:00 uur.

bekijk op Google Maps

Dogma cocktails

In het hart van Antwerpen kun je al jarenlang genieten van heerlijke cocktails bij Dogma Cocktails. Sinds ons eerste bezoek aan Dogma – het zal ergens in 2015 geweest zijn – waren we verkocht aan de smaakvolle cocktails die ze hier in een sfeervolle setting serveren. De zaak is niet al te groot, waardoor de sfeer vrij intiem blijft. Dogma opent de deur rond 17 uur in de middag en blijft tot na middernacht geopend. Onze ervaring is dat je op tijd moet zijn om een mooi plaatsje te hebben. Vooral in de zomerse weekeindes loop je de kans dat de zaak ‘volzet’ is.

De kaart met cocktails wisselt per seizoen. Naast klassiekers zoals de Mai Tai en de Negroni staan er uitdagende signature cocktails op het menu. Kun je niet kiezen? Vraag dan aan het behulpzame personeel om je kennis te laten maken met een cocktail die bij jou smaak past.

Dogma cocktails
Wijngaardstraat 5
2000 Antwerpen

Dogma is dinsdag t/m zondag geopend vanaf 17:00 uur tot 01:00 uur. Op maandag blijft de deur gesloten.

bekijk op Google Maps
Dogma
Menu bij Dogma