Sluiten

Pop-up bars & zomerbars in Antwerpen

Het fenomeen ‘pop-up’ heeft zich inmiddels ook diep in het uitgaansleven van Antwerpen gevestigd. Daar waar je vroeger jarenlang naar dezelfde stamkroeg of club ging, daar is ‘pop-up’ tegenwoordig het nieuwe stappen’. Een zeer populaire vorm van pop-up bars zijn de zogenaamde zomerbars. Deze gezellige uitgaansplekken verschijnen zodra het lentezonnetje krachtig genoeg is en verdwijnen weer zodra de herfstbladeren serieus aan het vallen zijn.

Eén van de meest bekende pop-up concepten van Antwerpen is Bocadero. Maar elders in de stad blijft er natuurlijk genoeg te ontdekken. Je weet immers maar nooit waar er morgen weer een nieuw pop-up bar wordt geopend.

Bocadero

Bocadero

Het logistieke complex in Antwerpen dat bekend staat als Waagnatie verandert tijdens de zomermaanden in een uitermate gezellig uitgaansgebied. Bocadero heeft inmiddels naam en faam opgebouwd en is niet langer weg te denken op ‘t Eilandje van Antwerpen.
Uiteenlopende bars, restaurants en beginnende restauranthouders hebben de pop-up invloeden ontdekt. Bocadero presenteert zich als het ‘Saint Tropez aan de Schelde’ en dat is niet geheel onterecht. Wanneer het zonnetje schijnt dan voelt het namelijk direct zo.

Alle ingrediënten voor een geslaagde dag en/of avond aan het water zijn aanwezig. Er is een strand gecreëerd, er zijn genoeg bars voor een hapje en een drankje en zelfs uitgebreid lunchen of dineren in één van de vele pop-up restaurants behoren tot de mogelijkheden. En wanneer ‘s avonds de muziek wat harder staat ontstaat er vanzelf een sfeertje die niet onder doet voor een gezellige avond aan de Franse Riviera of Ibiza.

Bocadero
Rijnkaai 150 (in Waagnatie)
B-2000 Antwerpen
In de zomer alle dagen open vanaf 12 uur tot de laatste gast het licht uitdoet.
website bocadero.be