Sluiten

Clubs en discotheken in Antwerpen

Het uitgaansleven trekt al decennia lang veel mensen naar Antwerpen. Behalve de vele restaurants en bars die de stad telt, komt men ook in groten getale voor de clubscene.
Vroeger was het vooral te doen in het gebied bij het Centraal Station en in een later stadium was megadisco Zillion – die in 2001 haar deuren sloot – een absolute hotspot in Antwerpen. Tegenwoordig liggen de clubs verspreid over de stad. Wie wil dansen en drinken kan in een steeds kleiner wordend aanbod van clubs terecht. Een clubscene zo groot als eind vorige eeuw is er helaas niet meer.

clubs in Antwerpen

Club Vaag

Club Vaag is een underground nachtclub in Antwerpen. De club bevindt zich in een aan de Rijnkaai 4, in de populaire wijk het Eilandje. Club Vaag is geopend op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond. Club Vaag heeft een unieke sfeer die wordt gecreëerd door de donkere, industriële setting. De club heeft een grote dansvloer, een bar en een VIP-ruimte. De muziekstijl varieert van techno tot house en disco.

Club Vaag hanteert een minimumleeftijd van 18 jaar. Bij twijfel zul je door middel van een geldig ID je leeftijd aan moeten kunnen tonen.

website Club Vaag

Ampere

Ampere noemt zichzelf een culturele en creatieve evenementenruimte gericht op jongeren en gelegen in het hart van Antwerpen. Feitelijk is het een keitoffe club waar je op vrijdagavond en zaterdagavond kunt genieten van uiteenlopende muziekstijlen. De ene avond ga je uit je dak op techno, terwijl je een andere avond kunt genieten van de swingende beats van soul, funk en hiphop. Ampere zit vlak bij het centraal treinstation van Antwerpen: aan de Simonstraat 21.

website Ampere