Sluiten

Noxx, voormalige club in Antwerpen-Noord

In 2007 opende Noxx haar deuren in het noorden van Antwerpen. Al snel werd deze nieuwe uitgaansgelegenheid één van de populairste clubs van de stad. Omdat de club om de hoek lag bij megabioscoop Kinepolis kon men gebruikmaken van de parkeermogelijkheden van de bioscoop indien dat nodig is. Op zaterdag 29 augustus 2015 opende Noxx voor het laatste haar deuren. Na acht jaar is er een einde gekomen aan het Noxx-tijdperk.

Nog geen maand later opende IKON haar deuren op de voormalige NOXX-locxatie. IKON is een groot, multifunctioneel evenementencomplex waar een groot aantal dancefeesten wordt gehouden.

Wat bood Noxx?

Noxx telde meerdere zalen, waarvan de Main Room de grootste was. Deze zaal was altijd open. De muziek die hier gedraaid werd was mede afhankelijk van het concept en de line up van die avond. Op zaterdag gingen alle vier de zalen van Noxx open. Liefhebbers van R&B en Urban Beats kunnen dan terecht in de sfeervolle Fusia zaal. Op de website van Noxx kon je zien wat er op het programma stond.

Noxx
foto aangeleverd door Noxx

Publiek

Noxx had een publiek dat op zaterdag gemiddeld tussen de 24 en 28 jaar was. Op de donderdagavond waren de bezoekers gemiddeld jonger, omdat het dan vooral het studerend volk was wat je hier uit hun dak zag gaan. Op donderdag en vrijdag gold er een minimumleeftijd van 16 jaar. Op zaterdag was de minimumleeftijd om binnen te komen 18 jaar.

Door “de kenners” werd het Noxx-publiek niet als hip en/of trendsettend omschreven, maar een gemiddelde doorsnee van de samenleving.

Praktische informatie

Entree
De entreeprijs was normaal gesproken € 15 per persoon. Op speciale events kon dit bedrag afwijken.

Openingstijden
De openingstijden waren:
donderdag van 23:00 tot 06:00 uur (alleen tijdens Belgische schoolvakanties)
vrijdag van 23:00 tot 07:00 uur (niet alle vrijdagen)
zaterdag van 23:00 tot 07:00 uur

Adresgegevens
Noxx Antwerp
Straatsburgdok – Noordkaai 3
B-2030 Antwerpen

Meer over uitgaan in Antwerpen

Informatie over uitgaan, clubs, bioscopen en meer op onze site:
uitgaan in Antwerpen
bioscopen in Antwerpen
cafés / bars in Antwerpen
clubs in Antwerpen
uit eten in Antwerpen