Sluiten

Taxi's in Antwerpen

Taxi in Antwerpen

Wil je jezelf gemakkelijk en snel binnen Antwerpen verplaatsen? Dan kan een taxi de juiste vorm van transport zijn. In Antwerpen rijden honderden taxi’s rond die geschikt zijn voor personenvervoer. Daarnaast kun je op aanvraag een taxi bestellen die geschikt is voor rolstoelvervoer. De Antwerpse taxi’s hebben een vergunning van de Stad Antwerpen nodig om zichzelf als taxi aan te kunnen bieden. Je herkent de officiële taxi’s aan de duidelijk herkenbare dakverlichting met het woord ‘taxi’ erop.

Taxitarieven

De officiële website van de stad Antwerpen meldt het volgende over de taxitarieven in Antwerpen: “Je betaalt een uniform tarief dat wordt gecontroleerd door de stad. Dat tarief vind je op de taximeter in de wagen.”. Als je rond gaat zoeken op de websites van de verschillende taxibedrijven in Antwerpen, dan zie je dat er onderling wel wat verschillen zijn. Groot zijn die verschillen in taxitarieven niet, maar op een rit kan het je toch wel een paar euro schelen als je taxibedrijf B in plaats van taxibedrijf A hebt gekozen.

Op dit moment zijn de volgende taxitarieven een goede indicatie van wat je kwijt bent voor een taxi in Antwerpen:

Starttarief: rond de € 5,00
Prijs per kilometer: rond de € 2,50
Nachttoeslag: ongeveer € 2,00 tot € 2,50

Sommige taxivervoerders geven korting als je een taxi vooraf online boekt. Enkele taxi’s rekenen een speciaal lager tarief bij langere ritten. Een taxichauffeur en een klant zijn vrij om vooraf een vast bedrag af te spreken voor een taxirit.

TIP

betaalmogelijkheden

De meeste taxi’s in Antwerpen accepteren contant geld en creditcards als betaalmiddel. Zorg ervoor dat je contant geld bij je hebt voor het geval de taxi geen kaartbetalingen accepteert.

Taxistandplaatsen

Taxi's in Antwerpen

Er zijn verschillende manieren om een in Antwerpen een taxi te nemen. Je kunt telefonisch, online of via een app een taxi reserveren, je kunt op straat een beschikbare taxi aanhouden en je kunt ervoor kiezen om naar een van de taxistandplaatsen in Antwerpen te gaan. Antwerpen kent tientallen grote en kleinere taxistandplaatsen.

Door toeristen veel gebruikte taxistandplaatsen vind je bij het Centraal Station (op het Koningin Astridplein en aan de Pelikaanstraat), op de Franklin Rooseveltplaats, op de Groenplaats, aan het Steenplein, rond het MAS en aan de Leopols de Waelplaats. Bij het Sportpaleis en de Lotto Arena staan tijdens concerten en andere evenementen ook volop taxi’s.

Taxi reserveren

Wil je een taxi in Antwerpen reserveren? Dat kan online via de app van www.taxi.eu/en/, via de websites van de individuele taxibedrijven en telefonisch via de centrales van de Antwerpse taxi’s.

Dit zijn de telefoonnummers van enkele taxibedrijven in Antwerpen:

Antwerpen Taxi Centrale +3233333333 (nee, dit is geen tikfout)
Antwerp-Tax +3232383838
DTM Taxi +32 3 321 66 66
Taxibedrijf Antwerpen +32474390766

Uber

Sinds het jaar 2020 is Uber actief in een aantal Vlaamse steden, waaronder Antwerpen. Voor gebruikers van Uber fijn nieuws, want zij pakken over het algemeen liever een Uber dan een taxi. Je hebt de Uber-app en een geldig Uber-account nodig om een Uber te kunnen bestellen. Regel dat voordat je begint met hyet ‘Uberen‘ in Antwerpen. De beschikbaarheid en tarieven van Ubers zijn een kwestie van vraag en aanbod. Het grote voordeel als klant is dat je niet voor verrassingen kunt komen te staan over de prijs. Je weet vooraf exact wat je kwijt bent.

Uber app Android Uber app Apple

Meer over vervoer in Antwerpen?

Op onze pagina vervoer in Antwerpen vind je alles over openbaar vervoer, fietsen en meer vormen van transport in Antwerpen.