Sluiten

Wandelen in Antwerpen

wandelen in Antwerpen

Wandelen is de beste manier om een stad te leren kennen en het is een gezonde manier om je te verplaatsen binnen een stad. Dankzij het wandelen krijg je meteen de nodige hoeveelheid aan beweging, je bent in de buitenlucht en het is de meest milieuvriendelijke vorm van vervoer. Gelukkig is Antwerpen geen enorme metropool en zijn de afstanden in de stad prima te voet te overbruggen. De belangrijkste bezienswaardigheden van Antwerpen liggen grotendeels in of rond het centrum van de stad. Mochten de afstanden je uiteindelijk toch te veel worden, dan kun je er altijd voor kiezen om delen van je route door Antwerpen met het openbaar vervoer of met een Velo deelfiets te overbruggen.

Georganiseerde stadswandeling met gids

Georganiseerde stadswandeling met gids

Tijdens een georganiseerde stadswandeling met gids leer de stad het beste kennen. De gids neemt je mee naar de mooiste, bekendste en bijzonderste plekjes van Antwerpen. Onderweg vertelt de gids je over de geschiedenis van de stad, wat je onderweg te zien krijgt en allerlei leuke feiten over Antwerpen. Een goede gids biedt echt toegevoegde waarde aan jouw wandeling door Antwerpen. Er zijn twee soorten stadswandelingen te boeken: groepswandelingen met je eigen groep of je kunt als individu deelnemen aan wandelingen die in groepsverband aan individuele toeristen aangeboden worden.

Er zijn verschillende aanbieders van stadswandelingen door Antwerpen. Het aanbod en de inhoud van de wandelingen varieert van tijd tot tijd. Vandaar dat wij graag verwijzen naar de websites van de aanbieders van gegidste stadswandelingen door Antwerpen:

Antwerpen stadswandeling
Een Nederlandstalige gids neemt je in 2,5 uur mee door het historische centrum langs de bekende en minder bekende plekjes. Ontdek onder meer de Grote Markt, Kathedraal, het Vleeshuis en de pittoreske Vlaeykensgang. Deze wandeling vormt een perfecte eerste kennismaking met Antwerpen.

bekijk deze wandeling

Wandeltocht van 2 uur langs hoogtepunten
Verken het historische centrum van Antwerpen tijdens een twee uur durende wandeling en bekijk oude kerken, de 16e-eeuwse gildehuizen van de Grote Markt, en nog veel meer. Loop door smalle steegjes en vind charmante hofjes, gotische kerken en de overblijfselen van de eeuwenoude stenen muren, alsook het prachtige stadhuis op de Grote Markt.

bekijk deze wandeling

Antwerpen: zelfgeleide speurtocht en stadstour
Haal het meeste uit je tijd in Antwerpen met een speurtocht en wandeltocht met een smartphone-app. Los raadsels op en maak op een leuke en spannende manier interactie met de topattracties in de stad. Nadat je de app op je mobiele device hebt gedownload (de instructies ontvang je na de boeking), ga je te voet op zoek naar 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Houd je eigen tempo aan en voel je vrij om de tour te pauzeren of te hervatten wanneer je maar wilt.

bekijk deze speurtocht en stadstour

Afstanden

De kilometers gaan gemakkelijk onder je zolen door als je een dag in Antwerpen gaat wandelen. Een kilometer of 12 tot 15 loop je al vrij snel. Wie veel wil zien en doen in Antwerpen, die moet er niet van staan te kijken als er aan het einde van de dag 20 wandelkilometers in je app of op je smartwatch staan.

Dit zijn indicaties van de afstanden en wandeltijden van veel gelopen routes binnen Antwerpen:

Vanaf het centraal station naar het hart van het historisch centrum:
1,6 kilometer – ongeveer twintig minuten

Vanaf het station naar Het Steen:
2,2 kilometer – ongeveer 30 minuten

Vanaf de Grote Markt naar het MAS:
1,1 kilometer – ongeveer 15 minuten

Vanaf het Theaterplein naar de Grote Markt:
1,3 kilometer – ongeveer 15 minuten

Vanaf het centraal station naar het hart van Zuid:
2,5 kilometer – ongeveer 35 minuten

Vanaf het centraal station naar het begin van de Meir:
0,6 kilometer – ongeveer 10 minuten