Sluiten

Wijnegem Shopping Center

Wijnegem Shopping Center

Bij de plaats Wijnegem, grenzend aan de oostkant van Antwerpen, ligt het Wijnegem Shopping Center. Hier vind zo’n 250 winkels in een overdekt winkelcentrum van zo’n 125.000 vierkante meter. Vanwege de grote verscheidenheid aan winkels en de volop aanwezige gratis parkeergelegenheid is dit winkelcentrum geliefd bij zowel Belgen als Nederlanders.

In het winkelcentrum vind je een groot aantal winkels van nationale en internationale ketens zoals C&A, Zara, Esprit, Marc O’Polo, River Woods, FNAC, Bart Smit, H&M, Blokker, Hema, Ici Paris XL en nog veel meer. Gelukkig vind je er echter ook een aantal leuke zaakjes die een eigen gezicht en aanbod hebben, vooral op het gebied van mode en schoenen.

Wie ’s avonds thuis lekker wil eten moet eens wat meenemen van slagerij De Laet of traiteur De Loberge (beiden op begane grond bij ingang 5). Ter plaatse wordt de inwendige mens ook goed verzorgd met diverse eet- en drinkgelegenheden. Wie op zaterdag wil lunchen moet wel bijtijds een tafeltje opzoeken, vanaf 12 uur stromen de horecagelegenheden al snel vol.

Praktische informatie

Waar?

Turnhoutsebaan 5 in Wijnegem.
Bekijk op Google Maps.

Openingstijden

Zaterdag en maandag t/m donderdag: van 9 tot 20 uur.
Vrijdag: van 9 tot 21 uur.
Zondag: gesloten met uitzondering van speciale koopzondagen.
Op officiële Belgische feestdagen is het winkelcentrum gesloten.
Opmerking: sommige winkels openen om 9:30 of 10 uur in plaats van 9 uur.

Hond meenemen?

Huisdieren mogen in Shopping Center Wijnegem niet op de grond rondlopen. Een uitzondering geldt voor blindegeleidehonden. Kleine hondjes en pups mogen alleen mee mits deze gedragen worden in een mand of tas, of zittend in een buggy.

Rolstoelen

Dankzij het ontbreken van serieuze obstakels en de aanwezigheid van voldoende liften is Shopping Center Wijnegem prima te doen met een rolstoel.

Verkeer en parkeren

Op zaterdagen is er regelmatig parkeerruimte tekort en parkeren auto’s noodgedwongen in de omgeving van het winkelcentrum. Ook de wegen raken zeker rond de piekuren (aankomst in de ochtend en vertrek aan het einde van de middag) redelijk overbelast. Je moet vooral opletten op de rotonde onderaan de E313 na de afslag Wijnegem.

Parkeren is gratis. Er zijn 5000 parkeerplaatsen beschikbaar, waarvan 1500 in parkeergarage.

Meer informatie?

Ga naar de officiële website www.wijnegem-shop-eat-enjoy.be.