Sluiten

Bier-, wijn- en drankwinkels in Antwerpen

België en bier zijn twee zaken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. België wordt wereldwijd geroemd om haar speciaalbieren. Het aantal Belgische speciaalbieren overstijgt de duizend. Wie in een biercafé of bierwinkel komt die zal ondanks het meestal grote assortiment toch nog een groot aantal biermerken en soorten missen op de kaart. Dat is geen ramp, want als je een keertje het bier dat je zoekt niet zult vinden in een winkel dan ontstaat er juist de mogelijkheid om eens een ander bier te proberen. De verkoper zal ongetwijfeld in staat zijn om op basis van jouw persoonlijke voorkeuren een ander bier te adviseren dat hoogstwaarschijnlijk ook wel in de smaak zal vallen.

bierwinkels

Ook Antwerpen kent een aantal eigen bieren, die je dan ook in menig bierwinkel aan zult treffen. Zeer bekend is natuurlijk De Koninck. Het ‘bolleke’ is een begrip in Antwerpen en ver daarbuiten. Maar ook het Antwerpse Seef bier heeft op korte tijd een enorme populariteit opgebouwd. Daarnaast zijn er nog een aantal bij het grote publiek minder bekende Antwerpse bieren zoals Triple D’Anvers, Wild Jo, Bootjesbier, Den Zwarte Sinjoor, Blonde Stoot, Stout Moken, Den Bangelijke en Antwerps Bruin bier van ’t Pakhuis.

Het zal niemand verbazen dat je in een stad als Antwerpen diverse bierspeciaalzaken aan zult treffen en plekken waar je de Antwerpse bieren kunt kopen. Wij hebben een aantal van onze favoriete plekjes in Antwerpen op een rijtje gezet waar je bieren uit ’t stad, uit de rest van België en ook uit andere landen kunt kopen. Heerlijk voor de bierliefhebbers zelf en een dankbaar souvenir voor als je iemand thuis wilt verrassen.

Abbey No. 8

Abbey No. 8

Op de gevel prijkt de tekst ‘BELGIAN BEERS AND BREWS’, achter de etalage staan prachtige Belgische bieren. Met een assortiment van ruim driehonderd bieren, waaronder een aantal Antwerpse bieren, heeft Abbey No. 8 alles in huis om een bierliefhebber niet met lege handen naar buiten te sturen.

Abbey No. 8
Handschoenmarkt 8
Antwerpen
Open: dagelijks van 09:30 tot 19:00 uur (ook op zondagen)