Sluiten

De winkelstraten van Antwerpen

Als je een dagje wil gaan shoppen in Antwerpen dan wil je natuurlijk wel weten waar je het fijnste kunt winkelen. Als ervaren shoppers in Antwerpen weten wij waar je wel en niet moet zijn om lekker te kunnen winkelen. De winkelstraten in Antwerpen zitten redelijk geconcentreerd in de binnenstad van Antwerpen. De winkels vind je binnen een aantal winkelzones zoals de Meir, de Wilde Zee, de Modewijk, de Leien, het Historisch Centrum, Quartier Latin, de Stationswijk en Het Zuid. Iedere zone heeft haar eigen soort winkels en publiek. Zo vind je in de Modewijk zoals de naam al aangeeft hoofdzakelijk modewinkels, moet je voor cultuur en kunst in Het Zuid zijn en vind je de grote publiekstrekkers vooral in winkelgebied Meir en het Historisch Centrum.

Op de drukste dagen loopt het aantal winkelende mensen in Antwerpen op naar enkele tienduizenden. Dat is in de winkelstraten dan goed te merken. Wie de drukte wil ontwijken die vermijdt de eerste dagen van de solden, de koopzondagen en de zaterdagen in het voor- en najaar met aangenaam zonnig weer. Vooral op de eerste dag van de wintersolden kan het erg druk zijn in de modewinkels.

Wij hebben een overzicht gemaakt van winkelstraten die de moeite waard zijn.

Meir

Meir

De Meir is de grootste, bekendste en drukste winkelstraat van Antwerpen. De Meir vormt het hart van het winkelgebied in het centrum van de stad.

Lees verder
Schuttershofstraat

Schuttershofstraat

De chique Schuttershofstraat is de winkelstraat waar de meer exclusieve modemerken en boetieks te vinden zijn.

Lees verder