Sluiten

Meir

Meir

De Meir is de grootste en drukste winkelstraat van Antwerpen. De Meir is voor een groot deel autovrij en ligt in het gelijknamige winkelgebied Meir. Door de huurprijzen die de afgelopen jaren tot enorme hoogtes zijn gestegen vind je hier vooral winkels van bekende ketens. Zo vind je hier onder andere grote winkels van de modemerken Esprit en Mexx, alsmede filialen van P&C, C&A en Blokker. Door de aanwezigheid van zoveel grote namen is de eigen identiteit van de Meir in de loop van de jaren langzaam aan verloren gegaan. Toch lijkt de straat populairder dan ooit omdat het grote publiek die herkenbaarheid lijkt te waarderen. Ook heeft de Meir met ingangen naar de twee shopping malls Grand Bazar en de Stadsfeestzaal twee uitstekende publiekstrekkers gevonden.

Met meerdere parkeergarages in de directe omgeving is parkeren geen enkel probleem. De bereikbaarheid is iets lastiger vanwege enkele voetgangerszones en eenrichtingswegen.

Openingstijden

Winkels zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 10 tot 18 uur. Iedere eerste zondag van de maand is het koopzondag op de Meir. Daarnaast zijn er ieder jaar wel een paar extra koopzondagen. Alle koopzondagen vind je terug op de pagina koopzondagen.

Individuele winkels kunnen afwijkende openingstijden hebben, informeer daarvoor bij de betreffende winkel.