Sluiten

Schuttershofstraat

Wanneer je een wat ruimer budget te besteden hebt, kan de Schuttershofstraat in Antwerpen een heerlijke aanvulling zijn binnen het winkelgebied van de stad.
De Schuttershofstraat in het Quartier Latin, is een ongeveer vijfhonderd meter lange straat met allerlei exclusieve merken. Eigenlijk is het wel te vergelijken met de iets langere P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Het zal je dan ook niet verbazen als je hier een bekende Vlaamse of Nederlandse persoonlijkheid tegen het lijf loopt.

De Schuttershofstraat, die overloopt in Hopland, heeft veel modieuze zaken en enkele restaurants. Voor de gevel van bekende merken staan vaak chique en/of dure auto’s geparkeerd. De Schuttershofstraat is namelijk niet autovrij. Een parkeerplekje bemachtigen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Meer dan eens staat de straat namelijk vol. Maar in de nabij gelegen parkeergarages aan bijvoorbeeld de Oudaan of onder Galerie Inno is vrijwel altijd plaats.

Schuttershofstraat

Bekende merken die in de Schuttershofstraat tegen komt zijn: IKKS, Chanel, Hogan, Slaets, Karl Lagerfeld, 7 For All Men Kind, Agent Provocateur, Valentino, Hermès, Jimmy Choo, Philipp Plein en Emporio Armani. De etalages zijn vaak sober doch smaakvol ingericht.

Tussen het winkelen door kun je lunchen bij een van de restaurants om de hoek aan de Wapper. Hier zijn in de zomer ook hele gezellige terrassen te vinden.

Parkeren

Parkeren is altijd wel een dingetje geweest in de Schuttershofstraat. Het aantal parkeerplaatsen in de straat is beperkt en tegenwoordig voorbehouden aan inwoners en ondernemers. Parkeren doe je daarom het beste in de nabije parkeergarages zoals Oudaan en Hopland. De parkeerkosten vallen – zeker in verhouding tot de prijzen van de winkels in de Schuttershofstraat – mee.

In 2024 krijgt de Schuttershofstraat een complete make-over.  De straat zal volledig worden aangelegd zodat voetgangers over de volledige breedte van de straat kunnen wandelen. Hierdoor wordt de Schuttershofstraat autoluw. Op termijn mag je alleen in de avonduren nog door de Schuttershofstraat rijden. De gehele herinrichting moet ervoor gaan zorgen dat de winkels eigenlijk de straat krijgen die ze verdienen: vrij van storende elementen zoals rijdende en geparkeerde auto’s en volop de ruimte voor het winkelend publiek.

Winkels aan de Schuttershofstraat