Sluiten

Aquatopia

Themapark Aquatopia opende in 2004 haar deuren en was al snel uitgegroeid tot één van de topattracties van Antwerpen. Omdat deze onderwaterbelevenis volledig indoor was, was het ook uitermate geschikt om te bezoeken als het buiten minder goed weer is. Aquatopia toonde allerlei mooie en soms zeer zeldzame vissen in diverse bassins. Ze namen je mee op ontdekkingstocht langs zeven fascinerende werelden. In totaal leefden er zo’n 250 verschillende diersoorten in zo’n 1 miljoen liter water. Aquatopia telde maar liefst zo’n tienduizend vissen.

Behalve vissen waren er ook reptielen zoals slangen en hagedissen te zien. Behalve dieren was er ook allerlei informatie te vinden over de betreffende onderwaterdieren en kunnen kinderen in de speelhoek spelen. In het theater werden videobeelden getoond van allerlei dierensoorten. Een cafetaria en aan het einde van de looptocht een winkel maakten het geheel compleet.

Wie alles op z’n gemakje deed en een drankje nam in het restaurant was zo’n twee uurtjes zoet geweest.

Aquatopia

Praktische informatie

Waar?
Aquatopia was gevestigd aan Koningin Astridplein 7, 2018 Antwerpen. De entree zat aan de linkerzijde van het Radisson Blue Astrid hotel. De entree was op enkele minuten lopen van het Centraal Station van Antwerpen.

Openingstijden
Aquatopia is sinds 8 januari 2017 voorgoed gesloten.

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.