Sluiten

De Badboot

Badboot in Antwerpen, voordat hij gezonken was

Tot 18 september 2015 was de Badboot een unieke manier om te zwemmen in de Schelde. Het drijvende zwembad is te vinden in het Kattendijkdok. In de zomermaanden was dit een zeer populaire plek voor Antwerpenaren en toeristen om verkoeling te zoeken. Dat kon natuurlijk in het zwembad zelf, maar ook aan de bar waar Belgische bieren, heerlijke wijnen en verfrissende non-alcoholische versnaperingen besteld kunnen worden. Vanaf de Badboot had je een prachtig uitzicht op één van de mooiste stukken van het hedendaagse Antwerpen.

Zwemmen in het zwembad van de Badboot kon vanaf half mei tot half september. Het zwembad was in die periode dagelijks geopend. In juli en augustus van 11 tot 20 uur, de andere maanden opende de Badboot om 12 uur en sloot om 18 uur (op zaterdagavond om 20:00 uur). Bij zeer warme dagen besloot men weleens om de badboot tot 22:00 uur open te houden.

Op de Badboot had je een kleine zonneweide waar je lekker kon chillen. Naast het badgedeelte was er een groot deel ingericht als terras. Het zwembad bestond uit twee delen: een kinderbad met een diepte van enkele tientallen centimeters en een dieper bad met een waterdiepte van 135 centimeter.

Noodlot

de badboot vlak nadat een groot deel gezonken is

Op 18 september 2015 sloeg het noodlot toe. Het zwembaddeel van de Badboot begon plots te zinken en brak af van het horecagedeelte. Hiermee is er hoogstwaarschijnlijk een definitief einde gekomen aan de Badboot als openbaar zwembad.

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.