Sluiten

Panoramaterras van het MAS

Panoramaterras van het MAS

Antwerpen is natuurlijk geweldig om vanaf straatniveau te bekijken. Nog mooier is om de stad vanaf een hoger standpunt te bekijken. Hoewel er in Antwerpen niet zoveel publiek toegankelijk hoge plekken te vinden zijn, zijn de uitzichtpunten die er zijn wel de moeite waard. Ons favoriete plekje om Antwerpen van bovenaf te bekijken is het panoramaterras van het MAS. Vanaf de negende verdieping van het Museum aan de Stroom heb je een fraai 360 graden uitzicht over de stad.

Gratis toegankelijk

Het leuke van het panoramaterras is misschien nog wel dat de toegang helemaal gratis is. Je hoeft dus geen kaartje voor het museum zelf te kopen om naar boven te gaan. Je gaat door de hoofdentree van het MAS naar binnen en gaat voorbij de kassa’s het hoekje om waar de eerste roltrappen zich bevinden. Zo ga je per roltrap verder tot aan de achtste verdieping. Het laatste stukje moet je per normale trap naar boven gaan.

Uitzicht over de stad

Uitzicht over de stad

Je kunt van hieraf natuurlijk de wijk Eilandje goed zien, maar ook het uitzicht over de Schelde, de haven van Antwerpen, Linkeroever en het historisch centrum zijn uitstekend. Ter bescherming tegen de wind en om te voorkomen dat mensen naar beneden zouden kunnen vallen staan er glazen wanden aan alle vier de zijden van het terras. Wat lastig om goede foto’s te maken vanwege weerspiegelingen.

Ze waren zo slim geweest om aan iedere kant een groot gat te maken waardoor je uitstekend foto’s kon maken. Helaas zijn deze gaten inmiddels verdwenen.

Praktische informatie

Waar?
Museum aan de Stroom (MAS)
Hanzestedenplaats 1
Antwerpen

Tarief?
De toegang tot het panoramaterras is voor iedereen gratis.

Openingstijden
De wandelboulevard en het panoramaterras zijn van 09:30 uur tot 24:00 uur (april t/m oktober) of 09:30 tot 22:00 uur (november t/m maart) geopend. Bij slecht weer kan men besluiten het panoramaterras te sluiten.

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.