Sluiten

Barrio Cantina

In Antwerpen kun je genieten van het fenomeen ‘food trucks’. Waar Antwerpen Proeft vooral een culinair feest is waar lokale topkoks hun gasten mee laten proeven van hun mooiste creaties, daar draait het bij een food truck festival om streetfood en gezelligheid. Een food truck festival is meer laagdrempelig dan een regulier culinair festijn. De eerste moderne food truck festivals ontstonden rond 2008 in de Verenigde Staten. Als snel waaide dit geweldige concept over naar Europa.

Een food truck is niets meer dan een mobiel verkooppunt van eten (of drinken). Je ziet ze al jarenlang staan bij festivals, evenementen, kermissen en gewoon op straat. Een mooi klassiek voorbeeld zijn mobiele ijskarren en snackbars. Op food truck festivals zie je de hippe, moderne variant van deze mobiele verkoopstalletjes, waarbij er veel meer smaken en keukens verenigd worden.

Vaak worden er (klassieke) auto’s, caravans, aanhangwagens, fietskarren of bestelwagens omgebouwd tot complete kunstwerken die gebruikt worden om eten en drinken aan de man te brengen. Leuk is om te zien wat voor twist er gegeven wordt aan de uitstraling van een foodtruck. Er wordt erg gelet op het matchen van de uitstraling van de foodtruck en de gerechten die verkocht worden. Zo zie je stoere barbecuetrucks, lieflijke caravans die zelfgemaakte taart verkopen en strakkere designs voor sushi-trucks. Alleen al visueel is een food truck festival een waar feest!

Food trucks in Antwerpen

Barrio Cantina

Het eerste food truck festival werd in Antwerpen in het jaar 2014 gehouden. Dankzij het enorme succes kent het jaar 2015 zelfs twee edities: eentje in mei en eentje in september. Het food truck festival in Antwerpen heet volledige het Barrio Cantina Food Truck Festival. Dit is overigens geen Antwerps concept, maar een food truck festival dat op verschillende plekken in België te vinden is zoals GentBrugge en Oostende.

Het food truck festival wordt gehouden op het Steenplein, aan het Steen. Deze locatie is prachtig gelegen aan de Schelde, ligt direct bij het drukbezochte historisch centrum en is omringd door voldoende parkeergelegenheid. Het Barrio Cantina Food Truck Festival omvat om en nabij de 45-50 foodtrucks en een aantal bars. Betalen doe je met bonnetjes die je vooraf koopt. Contant geld kun je niet gebruiken bij de foodtrucks.

Praktische informatie

Waar?
Op het Steenplein.

Wanneer?
Ga voor de actuele agenda naar www.barriocantina.be

Wat kost het?
Je hoeft geen entree te betalen om het Barrio Cantina Food Truck Festival te bezoeken. De muziek en relaxte sfeer zij n helemaal gratis! Hapjes en drankjes moet je natuurlijk wel betalen. Als je voldoende wilt eten en één of twee drankjes erbij wilt nemen dan ben je ongeveer 20-25 euro per persoon kwijt. Ga je meer drinken of aan de cocktails dan kunnen je uitgaven flink oplopen.

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.

Barrio Cantina Food Truck Festival