Sluiten

China Light Zoo

Af en toe veranderen Chinese kunstenaars de Antwerpse dierentuin in een magische tuin vol prachtige Chinese lichtcreaties. Op het moment dat de reguliere dieren hun nachtverblijven opgezocht hebben en de winterzon is ondergegaan komen de verschillende lichtobjecten tot leven. Dat dit spectaculaire lichtfestival in een dierentuin gehouden wordt, zie je ook terug in de verschillende objecten. Deze bestaan vooral uit dieren, aangevuld met een aantal andere soorten verlichte objecten zoals parasols en Chinese objecten.

China Light is geschikt voor jong en oud. Wij hebben China Light natuurlijk zelf ook bezocht en zien net zoveel verwondering en bewondering op de gezichten van senioren als van de allerjongste gasten. De wandelroute wordt door middel van verlichte pijlen aangeduid, zodat je helemaal niets hoeft te missen.

Praktische info

China Light

Dit lichtspektakel kent geen vaste jaren of data waarop het plaatsvindt. De subliem vormgegeven figuren reizen de hele wereld over en strijken zo af en toe eens in Antwerpen neer. De eerste editie was in de winter van 2014. Twee jaar later volgde de tweede editie. Het China Light festival wordt wel altijd in de winterperiode gehouden. Het is dan lekker vroeg donker zodat de poorten van de Antwerpse Zoo vanaf 18 uur open kunnen om de gasten te trakteren op dit unieke evenement.

In 2020 en 2021 vond er vanwege de coronapandemie geen China Light plaats. In 2022 werd China Light voor het eerst in de Mechelse dierentuin Planckendael georganiseerd en ook een jaar later werd er voor Mechelen boven Antwerpen gekozen. China Light is dus geen gegarandeerd jaarlijks terugkerend evenement in de Antwerpse Zoo.

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.