Sluiten

Kerstmarkt in Antwerpen

Net als veel andere plaatsen kent ook Antwerpen een kerstmarkt. Deze jaarlijks terugkerende markt zorgt voor een heerlijke kerstsfeer en trekt elk jaar veel publiek naar Antwerpen.

Tot en met 2009 werd de kerstmarkt gehouden op de bekende Groenplaats in het centrum van Antwerpen met de mooie Onze Lieve Vrouwe Kathedraal en het statige Hilton Hotel als prachtige decorstukken. Sinds 2010 wordt de kerstmarkt gehouden op de Grote Markt, de Groenplaats, het Steenplein en de Suikerrui. In totaal worden er meer dan honderd stalletjes geplaatst.

Met in totaal meer dan twee miljoen bezoekers in ongeveer één maand is de kerstmarkt van Antwerpen het bestbezochte evenement van de stad. De Antwerpse kerstmarkt is zelfs de nummer één kerstmarkt van België, gevolgd door de Gentse Winterfeesten en de kerstmarkt van Brussel.

Kerstmarkt van Antwerpen

Wat is er te zien en te doen?

Op de verschillende locaties zijn tientallen houten chaletjes te vinden met daarin heerlijke winterse gerechten, lekkere drankjes waaronder warme Glühwein en stalletjes met winterse artikelen zoals kerstdecoraties. Verder worden er diverse muzikale optredens verzorgd.

Tussen de chaletjes staan voldoende statafels om al het lekkers te nuttigen. Wie toch in Antwerpen is kan meteen gebruikmaken van de tijdelijke schaatsbaan die op de Groenplaats staat (direct bij de kerstmarkt). Door de plaatsing van de piste direct naast de stalletjes zijn beide attracties meer een geheel geworden dan voorgaande jaren.

Kerstmarkt 2023-2024

De kerstmarkt in Antwerpen wordt deze winter gehouden van vrijdag 8 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024.

De openingstijden zijn op vrijdag en zaterdag van 12 tot 24 uur.
De openingstijden zijn op zondag, maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 12 tot 22 uur.

Uitzonderingen:
– Op zondag 24 december 2023 sluit de kerstmarkt al om 18 uur vanwege Kerstavond.
– Op zondag 31 december 2023 sluit de kerstmarkt al om 18 uur vanwege Oud & Nieuw.
– Op maandag 1 januari 2024 opent de kerstmarkt pas om 14 uur vanwege Nieuwjaarsdag.
– Op beide kerstdagen (25 en 26 december) is de kerstmarkt gewoon geopend.

TIP

over Kerstmis in Antwerpen

De kerstperiode is een geliefd moment om Antwerpen te bezoeken. De website 5dingendiejemoetweten.nl heeft de 5 dingen die je moet weten over Kerstmis in Antwerpen op een rijtje gezet. Deze info is onmisbaar voor wie tijdens of rond Kerstmis Antwerpen wil bezoeken!

Zo kom je bij de kerstmarkt

Wil je de kerstmarkt van Antwerpen komen bezoeken? Vanwege de drukte is het openbaar vervoer ideaal om mee naar de Antwerpse kerstmarkt te reizen. De trein brengt je naar het Centraal Station van Antwerpen. Van daaruit loop je zo de Keyserlei op, die vervolgens via het Operaplein naar de Meir leidt. Via deze feeëriek verlichte winkelstraat wandel je in ongeveer een kwartier naar het hart van het historische centrum, waar de kerstmarkt gehouden wordt.

Wil je vanuit het station met het openbaar vervoer naar de kerstmarkt gaan? Neem dan de ondergrondse tram (de pre-metro) richting Linkeroever (lijn 3, 5 of 9) en stap uit bij metrohalte Groenplaats.

Kom je met de auto? Bereid je dan zeker tijdens de weekeindes en de kerstdagen voor op drukte rondom en in de parkeergarages van Antwerpen. De betaalde parkings Brabo, Groenplaats, Meir, Grote Markt en Handelsbeurs zijn gunstig gelegen ten opzichte van de kerstmarkt. Op straat parkeren is in het historisch centrum niet meer toegestaan voor toeristen.

Wil je de drukte en mogelijke parkeerellende in het centrum vermijden? Parkeer je auto dan bij een van de P+R parkings aan de rand van de stad en reis verder met de tram of metro. Alle info lees je op de pagina parkeren in Antwerpen.

Regel je hotel op tijd

De kerstperiode is uitstekend om in Antwerpen te overnachten. Veel hotels hebben speciale Kerstarrangementen en de stad is volgens velen in de decembermaand een uitstekend moment om Antwerpen te bezoeken.

Wil je tijdens Kerstmis overnachten in Antwerpen? Houd er dan rekening mee dat de vraag naar hotelkamers en andere accommodaties in deze periode hoger ligt dan normaal. Dit is een van de drukste periodes van het jaar voor de Antwerpse hotels.

Waar de vraag stijgt, daar neemt het beschikbare aanbod af en stijgen de prijzen. Wij adviseren daarom om op tijd een hotel, appartement of B&B te boeken als je tijdens Kerstmis een stedentrip inclusief overnachting naar Antwerpen wilt maken.

Een hotel, appartement of B&B in Antwerpen boeken kan o.a. via:

Weekendjeweg.nl
Voordeeluitjes.nl
Booking.com Antwerpen
TUI stedentrips Antwerpen
Trivago (vergelijk prijzen)

Meer over Kerstmis in Antwerpen?

Kerstmis in Antwerpen

Kerstmis

Alles wat je moet weten over Kerstmis in Antwerpen. Gewoontes, openingstijden, evenementen en goede tips over kerst vieren in Antwerpen.

Kerstmis in Antwerpen
Kerstavond in Antwerpen

kerstavond

Op 24 december is het kerstavond. Lees alles over kerstavond in Antwerpen en wat je tijdens de kerstavond kunt doen in Antwerpen.

kerstavond in Antwerpen
Eerste Kerstdag in Antwerpen

eerste kerstdag

Op 25 december is het Kerstmis. Nederlanders hebben het over eerste kerstdag. Lees wat je op eerste kerstdag kunt zien en doen in Antwerpen.

1e kerstdag in Antwerpen
Tweede kerstdag in Antwerpen

tweede kerstdag

Op 26 december viert men in Antwerpen geen Kerstmis. In Nederland is het dan tweede kerstdag. Lees wat je op tweede kerstdag kunt zien en doen in Antwerpen.

2e kerstdag in Antwerpen

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.

Kerstmarkt in Antwerpen