ALLES OVER ANTWERPEN

Kerstmis in Antwerpen

Bezoek Antwerpen tijdens de Kerstdagen

De Vlaamse stad Antwerpen is in december ้้n van de populairste stedentrip bestemmingen van Nederlanders en vooral tijdens tweede Kerstdag vind je heel veel Hollanders in de stad. Dit omdat in Antwerpen de winkels op tweede Kerstdag w้l geopend zijn. De Nederlandse gasten komen vooral af op de sfeervolle Kerstmarkt, de ijsbaan en de gezellige restaurants.

Mocht je in een weekeinde of tijdens Tweede kerstdag naar Antwerpen willen gaan, houd er dan rekening mee dat het erg druk kan worden in de binnenstad. Vooral als het weer een beetje mee wil werken dan kan er sprake zijn van overvolle parkings, verkeersdrukte op straat en veel mensen op de kerstmarkt en in de winkelstraten. Het is aan te raden om tijdens deze dagen per trein naar Antwerpen te reizen.

Uitgebreide info over de kerstperiode in Antwerpen

De site www.kerstinantwerpen.nl vertelt je alles over de kerstmarkt in Antwerpen, de verschillende winterse evenementen in december in Antwerpen en wat er tijdens de beide kerstdagen in Antwerpen te doen is.
Op de site www.winterinantwerpen.be vind je actuele informatie over alle winterse festiviteiten in Antwerpen. Deze informatie komt direct van de Stad Antwerpen.

Kerstmis 2016

Dit jaar staat Kerstmis in Antwerpen in het teken van de Kerstmarkt, de schaatsbaan, de winterfoor en uit eten en shoppen in sfeervolle straten. De meeste winkels zijn op 26 december gewoon geopend omdat men in Belgi๋ geen Tweede Kerstdag kent en 26 december in 2016 op een maandag valt. De 2016-editie van Kerst in Antwerpen zal starten met een openingsfeest. Dit vindt plaats op zaterdag 10 december 2016 vanaf 17:00 uur. Je moet voor het openingsfeest op de Groenplaats, de Handschoenmarkt, de Grote Markt, de Suikerrui, het Steenplein en de Scheldekaaien zijn.
bekijk hier alles wat er op eerste Kerstdag in Antwerpen te doen is
bekijk hier alles wat er op tweede Kerstdag in Antwerpen te doen is

Winter in Antwerpen

Onder het motto 'winter in Antwerpen' is er nog veel meer te doen in december 2016 en januari 2017.

• Op het Steenplein staat een tubingpiste. Voor 2 euro kun je met een tube naar beneden glijden.
• Op het Steenplein kun je minigolf spelen op de winterse minigolfbaan. Prijs per persoon is 7 euro. Kinderen tot 7 jaar betalen 5 euro.
• Schaatsen kun je op de tijdelijke ijspiste die op de Groenplaats staat. Met schaatshuur erbij betaal je 7 euro. Als je je eigen schaatsen meebrengt dan betaal je 5 euro per persoon.
• Van 10 december tot en met 8 januari kun je Antwerpen vanuit de lucht bekijken dankzij het reuzenrad dat op het Steenplein staat. Prijs per persoon is 6 euro. Ben je jonger dan 12 jaar dan betaal je 4 euro per persoon.
• Kerstshoppen in Antwerpen? Het is bijna iedere zondag in december koopzondag in de Antwerpse binnenstad. Alleen op 25 december zijn de winkels gesloten.
• Op dinsdag 3 januari 2017 start de solden in Antwerpen. Zondag 8 januari is de eerste koopzondag van het jaar.
• Op de Grote Markt staat een door de door kunstenaar Georges Cuvillier gebouwd bamboekunstwerk. Hierin hangt een enorme maretak. Sta je hieronder? Dan mag er gezoend worden!
• Op de Jordaenskaai (naast het Steen) staat een winterfoor. Deze winterse kermis is vooral leuk voor kinderen.
• Dit jaar gaat de Santa Run vanwege organisatorische redenen helaas niet door.
• Op 31 december is er om middernacht een groots vuurwerk aan de Schelde.
• Iedereen is welkom om zondag 8 januari 2016 een nieuwjaarsborrel te komen drinken. Dat gebeurt dit jaar op de kaaien van het Zuiderterras in plaats van op de Grote Matkt.
• Op 14 januari is het kerstboomverbranding op het Frederik Van Eedenplein. Dit is op Linkeroever. De verbranding vind plaats van 17 tot 23 uur en en wordt begeleid met live muziek, een vuurshow en lekker drankjes.

Meer over de Kerstmarkt van Antwerpen?

Kerstmarkt in Antwerpen
Kerstmarkt in Antwerpen
Kerstmarkt in Antwerpen

Meer over Kerstmis in Antwerpen?

Eerste kerstdag in Antwerpen
Tweede kerstdag in Antwerpen
de ijspiste in Antwerpen

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.
 

Alles over Antwerpen... tips en informatie van insiders

 

Alles over Antwerpen:
agenda

Antwerpen informatie
bezienswaardigheden top 10
eten & restaurants
foto's
handige tips
musea
overnachten
praktische informatie
stedentrip
straten & pleinen
uitgaan
vervoer & parkeren
wijken
winkelen
zien & doen

Populaire onderwerpen:
kerstmarkt in Antwerpen
kerstmis in Antwerpen
koopzondagen
met de trein naar Antwerpen

Meer over Antwerpen:
Antwerpen voor beginners
Antwerpen in ้้n dag
Antwerpen tips
Antwerpen top 10
Antwerpen.nl
Antwerpen startpagina
Antwerpen toerisme
Antwerpen reisinfo & tips
Antwerpen informatie
koopzondagen in Antwerpen
meer Antwerpen sites

alles over ons cookiebeleid