Sluiten

Rubensmarkt

Elk jaar wordt op 15 augustus in Antwerpen de Rubensmarkt georganiseerd in de binnenstad van Antwerpen. Meer dan 200 kramen in middeleeuwse stijl bieden de gasten dranken, spijzen, waren en antiek. Uiteraard zijn de meeste verkopers uitgedost in middeleeuwse kledij.

Wie zich op deze feestelijke markt begeeft, waant zich bijna in de tijd waarin Peter Paul Rubens nog leefde, de hoogtijdagen van de stad Antwerpen. De waren die echter aangeboden worden zijn vooral uit deze tijd. Zo vind je hier kleding, schoenen, fruit, boeken, schoenen, horloges, chocolade en van alles wat je ook op reguliere markten ook aantreft.

Drukte

Drukte op de Rubensmarkt

Zeker als het weer een beetje mee wil werken wordt het erg druk op de Rubensmarkt. Wie niet van grote mensenmassa’s houdt kan beter thuisblijven. Vooral in de middag is het meestal heel erg druk. Mocht je weten dat je ook in Antwerpen wilt blijven eten dan is het handig om vooraf alvast een reservering bij een restaurant te maken. Op die manier ben je gegarandeerd van een plekje.

Winkels gesloten

Omdat 15 augustus in heel België een nationale feestdag is (Maria Hemelvaart) zijn de winkels gesloten! Het is dus echt alleen maar op de Rubensmarkt te doen.

Praktische informatie

Waar?
De Rubensmarkt wordt gehouden op de Grote Markt, de Suikerrui, het gedeelte van de Ernest Van Dijckkaai vanaf de Sint-Jansvliet tot de ingang van de parkeergarage ‘Grote Markt’, de Handschoenmarkt, de Blauwmoezelstraat, de Lijnwaadmarkt en de Kaasrui.

Wanneer?
De Rubensmarkt wordt ieder jaar gehouden op 15 augustus. Dit is in België een nationaal erkende feestdag (Maria Hemelvaartsdag).

Wat kost het?
De entree is gratis. Er is geen sprake van een afgesloten terrein of toegangspoorten. Wat je op de markt zelf verder uitgeeft dat bepaal je natuurlijk zelf.

Waar kan ik parkeren?
Er zijn voldoende parkeergarages rondom het gebied waar de Rubensmarkt gehouden wordt.

Met het openbaar vervoer
Mocht je met de trein naar Antwerpen komen, dan kun je het beste uitstappen op station Antwerpen Centraal. Van daaruit loop je in 15 tot 20 minuten naar de Rubensmarkt. Je kunt ook de metro nemen en uitstappen bij metrostation Groenplaats. Het is dan nog twee tot drie minuten wandelen naar de Rubensmarkt.

Meer over de Rubensmarkt
Bekijk onze fotoreportage van de Rubensmarkt.

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.

Rubensmarkt