Sluiten

Zomer van Antwerpen

Zomer van Antwerpen is een uitbundig, cultureel zomerfeest dat in juli en augustus op de meest onverwachte plekken opduikt en voelbaar is in heel de stad.
Het programma bestaat uit erg uiteenlopende voorstellingen, vaak gratis en toegankelijk voor een breed publiek van alle leeftijden.

Een doorgedreven samenwerking met tientallen culturele en niet-culturele partners, stadsdiensten en honderden vrijwilligers zorgt ervoor dat het festival stevig verankerd is in de stad. Verwacht het mooiste theater van het land, muziek uit alle windstreken, films in openlucht en het beste uit het internationale circus.

Gevarieerd programma

Het programma is altijd wisselend en verrassend. Ieder jaar weet de organisatie ervoor te zorgen dat de Zomer van Antwerpen een boeiend geheel is waarbij er voor ieder wel wat wils is. Terugkerende elementen zijn openluchtbioscoop ‘Cinema Urbana’, de prachtige circussen onder het thema ‘Circus & Zomerbar’, humoristische, dramatische en fascinerende theatervoorstellingen binnen het concept ‘Theater & Zo’, de Zomerfabriek en ‘Muziek in de Wijk’.

Soms start de Zomer van Antwerpen met de komst van de Reuzen naar Antwerpen. Deze enorme reuzen trekken dan door de straten van de stad en vormen een spektakel waar honderdduizenden toeschouwers op af komen.

Zomer van Antwerpen

Praktische informatie

Waar?
De Zomer van Antwerpen wordt gehouden op diverse locaties verspreid over Antwerpen.

Wanneer?
Ieder jaar tijdens de zomermaanden. De Zomer van Antwerpen begint meestal eind juni of begin juli en eindigt rond het einde van augustus.

Wat kost het?
Sommige evenementen zijn gratis, voor andere gelden verschillende toegangsprijzen.

Hoe ziet het programma eruit?
Op de website zva.be kun je het hele programma bekijken, zien wat tickets kosten en entreetickets kopen.

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.