Sluiten

Het Modemuseum (MOMU)

Antwerpen wordt gezien als de bakermat van de Belgische mode, reden genoeg waarom juist in deze stad een heus modemuseum niet mag ontbreken. Op 21 september 2002 opende het ModeMuseum provincie Antwerpen zijn deuren in de ModeNatie, een gerenoveerd historisch pand in het centrum van Antwerpen. In dit gebouw zijn ook het Flanders Fashion Institute, de modeafdeling van de Hogeschool Antwerpen, bookshop Copyright en Yohji Yamamoto Inc. ondergebracht.

Het museum heeft geen vaste collectie, maar toont jaarlijks 2 wisselende thematentoonstellingen. In de Galerij, die vrij toegankelijk is, worden ook diverse tentoonstellingsprojecten getoond. Vaak krijgen jonge ontwerpers en studenten aan de modeacademie de kans om hier hun creaties te tonen.

Rondleiding

Iedere eerste zondag van de maand is het ‘Momu Lazy Sunday’. Je kunt dan om 11 uur ’s morgens deelnemen aan een rondleiding met gids. Op die manier haal je het uiterste uit je bezoek aan het Modemuseum.

Modemuseum Antwerpen

Praktische informatie

Waar?
Het Modemuseum vind je aan de Nationalestraat 28 in Antwerpen.

Openingstijden
Het Modemuseum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10 tot 18 uur. Tijdens de eerste donderdag van de maand is het Modemuseum van 10 tot 21 uur geopend. Op maandag is het Modemuseum gesloten.

Het Modemuseum is gesloten op 25 en 26 december en op 1 en 2 januari. Tussen twee tentoonstellingen in is het Modemuseum ongeveer vier weken gesloten.

Prijs
Actuele entreeprijzen vind je op de website van het Modemuseum. Als je in het bezit bent van een geldige Antwerp City Pass dan mag je gratis naar binnen.

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.