Sluiten

Reuzenrad "The View"

Reuzenrad

Tegenwoordig kun je in Antwerpen een rondje meedraaien in een enorm reuzenrad. The View is inmiddels een vaste verschijning geworden in de Antwerpse binnenstad. Voorheen stond het reuzenrad in de wintermaanden op het Steenplein opgesteld en was het onderdeel van de festiviteiten die rondom het thema “Winter in Antwerpen” gehouden werden. Tijdens de coronapandemie bleef het reuzenrad langere tijd in Antwerpen staan. Toen men in 2023 begin aan de herinrichting van de Kaaien, werd The View afgebroken en naar een andere locatie in Antwerpen heropgebouwd: op het Koningin Astridplein, bij het Centraal Station.

Informatie over het reuzenrad

Het reuzenrad is 55 meter hoog, telt 42 gondels, en heeft een capaciteit van 800 mensen per uur. The View is voorzien van veelkleurige LED-verlichting, een speciale VIP en een extra grote gondel voor rolstoelgebruikers en mensen met een handicap. De eigenaren spreken van een geraffineerd ontwerp tot in de kleinste details.

Centraal op het reuzenrad laat een enorm LED-scherm het logo van Antwerpen zien. Vanuit de halfopen gondels kun je een uitkijken over het centrum van Antwerpen en een groot deel van de rest van de stad. De weersomstandigheden zijn natuurlijk van invloed op hoever je kunt kijken.

Openingstijden en tickets

Het reuzenrad draait zijn rondjes vanaf 11:00 uur in de ochtend tot 23:00 uur ’s avonds. Op vrijdagen en zaterdagen wordt er tot middernacht doorgedraaid. Tickets zijn te koop aan de kassa, maar als je tijd wilt besparen dan kun je de kaartjes voor het reuzenrad ook vooraf online aanschaffen.

online tickets voor het reuzenrad
The View specificaties