Sluiten

Pannenkoekenboot

Jarenlang was de Pannenkoekenboot van Jan Plezier een begrip in Antwerpen. In het zomerseizoen voer de Jan Plezier 2 bijna iedere zondag uit om de gasten te laten genieten van een boottocht door Antwerpen en jezelf tegoed doen aan pannenkoeken à volonté, oftewel onbeperkt pannenkoeken eten.

Vlak voor het uitbreken van de coronacrisis verkocht rederij Jan Plezier zijn pannenkoekenboot aan rederij Flandria. Dat Antwerpse bedrijf voert inmiddels al meer dan een eeuw lang rondvaarten in Antwerpen uit. De Pannenkoekenboot paste dus eigenlijk prima in hun portfolio. De voormalige Pannenkoekenboot van Jan Plezier is helemaal opgeknapt, heeft een nieuwe verflaag gekregen en is herdoopt naar ‘Flandria 20’.

Op de eerste en derde zondag van de maand vaart de Pannenkoekenboot van Flandria twee maal daags uit. De eerste boottocht is om 12:15 uur en duurt tot 14:00 uur. De tweede tocht van de Pannenkoekenboot start om 14:45 uur en duurt tot 16:30 uur.

Pannenkoekenboot

Praktische informatie

Vertrekpunt
Kaai 14, nabij de Londenbrug op het Eilandje

Vaardagen
–  de 1e en 3e zondag van de maand
– tijdens en rond Belgische feestdagen kunnen dagen en tijden afwijken

De rederij en/of de kapitein kunnen een rondvaart annuleren vanwege technische problemen, weersomstandigheden of andere redenen.

Vaartijden
van 12:15 tot 14:00 uur
van 14:45 tot 16:30 uur

Prijzen
Actuele prijzen en reserveringsmogelijkheden staan vermeld op flandria.nu.

Gehandicapten
De Pannenkoekenboot is volledig uitgerust om rolstoelgebruikers te kunnen meenemen.

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.

Pannenkoeken aan boord