Sluiten

Escape games van Room of Riddles

Wie games speelt op een tablet, smartphone of (spel)computer die zal ongetwijfeld wel eens een spel gespeeld hebben waarbij je uit een kamer of andere ruimte moet zien te komen door middel van het oplossen van raadsels of het uitvoeren van opdrachten. Dit fenomeen is tegenwoordig de echte wereld binnengedrongen.

Bij een ‘escape game’, zoals dit heet, word je met een paar mensen in een kamer opgesloten. Je moet daarna binnen een bepaalde tijd (meestal één uur) uit de kamer zien te komen. De enige manier om de sleutel te vinden die je uit de kamer kan laten ontsnappen is door het oplossen van raadsels.

Room of Riddles

Room of Riddles

In het centrum van Antwerpen kun je een real life escape game spelen bij Room of Riddles. Na een succesvolle start in Amsterdam is Antwerpen de tweede locatie waar je deel kunt nemen aan deze enorm leuke ervaring. Wij hebben zelf begin januari 2015 deelgenomen met een groep van vijf mensen.

De kamer die we toen gespeeld hebben is ‘Antwerp Harbour’. Deze kamer staat in het teken van Antwerpen als havenstad. Omdat we geen spoilers weg willen geven verklappen we niets over wat we mee hebben gemaakt en hoe het spel is verlopen. Wel kunnen we vermelden dat het ons gelukt is om binnen iets langer dan een half uur de kamer te verlaten.

Een tweede kamer

The Mad Scientist

In het najaar van 2015 heeft Room of Riddles een tweede kamer geopend: The Mad Scientist. De titel zegt het al: alles draait hier om een gekke wetenschapper. Wederom verklappen wij niet meer, omdat we anders al snel te veel informatie geven en het moet natuurlijk een verrassing zijn voor mensen die nog gaan spelen. Wij hebben deze kamer in december gespeeld met dezelfde vijf mensen die de andere kamer eerder in het jaar gespeeld hebben.

De nieuwe kamer is aanzienlijk moeilijker dan de eerste kamer. Het blijft dat slechts dertig procent van de groepen er in slaagt om binnen de tijd van één uur de kamer te verlaten. Het is ons op het randje niet gelukt om alles op tijd op te lossen en binnen het uur te kunnen ontsnappen. Als we tien seconden langer gehad zouden hebben dan zouden we er wel in geslaagd zijn.

Praktische informatie

Om een escape game bij Room of Riddles te kunnen spelen moet je vooraf reserveren. Dat kan via hun website. Omdat het aantal plekken om het spel te spelen beperkt is, is het niet onverstandig om ruim vooraf te reserveren. Inmiddels heeft Room of Riddles 4 verschillende escape rooms. The Secret Tomb en The Aztec Temple zijn twee toegevoegde escape rooms die beiden te spelen zijn door 3 t/m 8 personen.

Room of Riddles is gevestigd in de wijk Zuid, dat ten zuiden van het centrum ligt. Ze zitten aan de Amerikalei 219 in Antwerpen.  De kosten zijn afhankelijk van het aantal personen dat deelneemt.

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.