Sluiten

Sinksenfoor

In het voorjaar wordt de grootste kermis van Antwerpen gehouden: de Sinksenfoor. Traditioneel start de Sinksenfoor op de zaterdag van Pinksteren. De naam Sinksenfoor stamt dan ook af van de woorden Pinksteren (=sinksen) en foor (=kermis). De grootste kermis van Antwerpen duurt officieel elk jaar 5 weken, maar in de praktijk wordt er meestal een extra week of zelfs extra weken toegevoegd aan de periode dat de Sinksenfoor geopend is.

Tot en met het jaar 2014 werd de Sinksenfoor op de Gedempte Zuiderdokken tussen de Vlaamsekaai en de Waalsekaai gehouden. De gemeente Antwerpen heeft besloten dat vanaf 2015 de Sinksenfoor plaats moet vinden op Spoor Oost. Na een eerste editie op Spoor Noord is besloten ook de Sinksenfoor van 2016 op Spoor Oost te houden en sindsdien is dit de vaste locatie voor deze grootste kermis van Antwerpen geworden.

In totaal is er plek voor ongeveer 150 attracties en horecagelegenheden.

Sinksenfoor

Praktische informatie

Waar?
Spoor Oost

Wat kost het?
De entree tot het kermisterrein is gratis. Alle attracties hebben hun eigen individuele tarieven.

Wanneer?
De Sinksenfoor start op de zaterdag van het pinksterweekend en eindigt op de zondag die ruim vijf weken later op de kalender staat. Voor het jaar 2024 zou dat dan van zaterdag 18 mei 2024 tot en met zondag 23 juni zijn.

Openingstijden
(onder voorbehoud van wijzigingen)
op maandag van 12:00 tot 0:00 uur
op dinsdag van 12:00 tot 0:00 uur
op woensdag van 12:00 tot 0:00 uur
op donderdag van 12:00 tot 0:00 uur
op vrijdag van 12:00 tot 1:00 uur
op zaterdag van 12:00 tot 1:00 uur
op zondag van 12:00 tot 0:00 uur

Bereikbaarheid en parkeren

Het aantal parkeerplekken rondom Spoor Oost is beperkt. Het is daarom het beste om met het openbaar vervoer of de fiets naar de Sinksenfoor te komen. Als bezoeker van buiten Antwerpen kan dat bijvoorbeeld met de deelfietsen van Velo Antwerpen. Bij ingang Noord ligt het Velo-station Eendracht.

Kom je met de trein naar Antwerpen? Stap dan uit op treinstation Antwerpen Centraal. Vanaf het bij het station gelegen premetrostation Astrid kun je de tram nemen naar halte Schijnpoort, vlak bij entree Noord van de Sinksenfoor. Er zijn meerdere tramlijnen die daar stoppen.

Wil je toch met de auto naar de Sinksenfoor komen? Weet dan dat je tijdens de Sinksenfoor alle dagen tot 22:00 uur moet betalen om op straat te parkeren. Eigenlijk is het de bedoeling dat de parkeerplaatsen op straat door de bewoners gebruikt worden. Er zijn voor bezoekers aan de Sinksenfoor twee betaalde parkings ingericht: aan de Noordersingel 5 en de Noordersingel 15. Die tweede is alleen open op vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de openingsuren van de kermis.

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.