Sluiten

Antwerpen starthaven voor The Tall Ships Races

Gepubliceerd op 01 juni 2016 / Geschreven door externe bron

Antwerpen starthaven voor The Tall Ships Races

Van donderdag 7 tot en met zondag 10 juli verwelkomt de stad aan de stroom The Tall Ships Races en dit al voor de zesde keer. De zeilschepen starten in Antwerpen en varen vervolgens richting het zuiden waar ze aanmeren in Lissabon (Portugal), Cadiz (Spanje) en La Coruña (Spanje). Aan de wedstrijd nemen tientallen schepen deel. Tijdens hun meest recente doortocht in Antwerpen in 2010, lokten de kathedralen van de zee ruim 650.000 toeschouwers naar de Scheldekaaien en de dokken van het Eilandje.

Bij de gerenommeerde internationale zeilwedstrijd, georganiseerd door Sail Training International, ligt de nadruk op het sportieve en educatieve karakter van de wedstrijd. De helft van de bemanning bestaat immers uit jongeren (15-25 jaar) die tijdens de wedstrijd allerlei vaardigheden aanleren.

De schepen die aanmeren aan de Scheldekaaien, het Kattendijkdok en de dokken rond het MAS, zijn dagelijks tussen 10u. en 18u. te bezoeken, maar The Tall Ships Races, dat zijn ook parades en feestjes. Op donderdag 7 juli is er vanaf 17u. aan het MAS een Afterwork Apéro. Vrijdag 8 juli trekt vanaf 18u. een parade van de scheepsbemanning door de stad en om 20u., gevolgd door een concert. De laatste avond van The Tall Ships Races in Antwerpen wordt op zaterdag 9 juli om 22u.30 gevierd met een knaller van een vuurwerkshow op de Schelde. Op zondag 10 juli om 14u. start de Parade of Sail en beginnen de schepen aan hun imposante uittocht.

Meer informatie op www.visitantwerpen.be/detail/tall-ships-races_nl

Foto:  ©Tall Ships Races