Sluiten

De wijken van Antwerpen

Als je naar Antwerpen gaat dan moet je eigenlijk niet denken in ‘centrum’ en ‘niet centrum’, maar in wijken. Want Antwerpen kent een aantal wijken met ieder hun eigen gezicht en karakter. De wijken die voor toeristen de moeite waard zijn liggen vrijwel allemaal binnen de ring van Antwerpen.

Op onze site beschrijven we een aantal wijken in Antwerpen. Zo lees je waar ze liggen, wat de geschiedenis van de betreffende wijk is, wat typerend voor die wijk is en wat je er kunt zien en doen. Ook geven we enkele overnachtingstips voor de betreffende wijk.

Welke wijk 'moet' je bezoeken?

Als je Antwerpen bezoekt dan zijn het historisch centrum en de Stationswijk voor bijna alle toeristen de twee wijken waar ze vrijwel altijd terecht komen. Winkelend publiek zal al snel ook de wijken Sint Andries en Meir bezoeken. Wij raden aan om daarnaast zeker nog één andere wijk te bezoeken zoals het Eilandje dat zich rondom het MAS, het Willemdok en het Bonapartedok concentreert of het Zuid, wat al gedurende langere tijd als de hipste wijk van Antwerpen gezien wordt.

Hieronder vind je een overzicht van de wijken die wij op onze site beschreven hebben.

Wijken in Antwerpen

Terras op het Eilandje

Eilandje

Het MAS en een grootschalige herstructurering hebben het Eilandje een impuls gegeven waardoor dit nu één van de leukste wijken van Antwerpen geworden is.

lees verder

De straten en pleinen in Antwerpen

Behalve complete wijken in Antwerpen beschrijven we ook straten en pleinen in Antwerpen op onze site.

straten en pleinen in Antwerpen