Sluiten

Zien & doen in Antwerpen: de beste Antwerpen-tips

Wat kun je zien en doen in Antwerpen? De Antwerpse dierentuin kent iedereen wel, net als het Rubenshuis en de winkelstraat de Meir. Maar de stad Antwerpen heeft heel veel meer te bieden.

Om toeristen die Antwerpen een bezoekje willen brengen een handje te helpen bij het kiezen van leuke dingen om te bekijken of te ervaren hebben wij een overzicht gemaakt van leuke dingen om te doen en mooie dingen om te zien in Antwerpen.

Aan deze lijst wordt continu gewerkt om te proberen een zo compleet en actueel mogelijk overzicht te hebben van wat Antwerpen joú te bieden heeft.

Je kunt per categorie bekijken wat er te zien en doen is in Antwerpen:

Bezienswaardigheden in Antwerpen

bezienswaardigheden

Een stad als Antwerpen, die een prachtige historie kent met daarin een gouden eeuw en verschillende diepte- en hoogtepunten, heeft heel wat te bieden op het gebied van bezienswaardigheden.

bezienswaardigheden
Evenementen en feesten in Antwerpen

evenementen

Antwerpen kent diverse terugkerende evenementen die niet alleen voor lokale mensen, maar ook voor toeristen interessant zijn, zoals de jaarlijkse kerstmarkt.

evenementen
Gebouwen in Antwerpen

gebouwen

Als je door Antwerpen wandelt of rijdt dan zul je een aantal bijzondere gebouwen kunnen bewonderen, zoals het stadhuis, het MAS en het Havenhuis.

gebouwen
Centraal Station

gratis

Wil je een dagje naar Antwerpen gaan en zo weinig mogelijk geld uitgeven? Daarbij kunnen deze gratis bezienswaardigheden en activiteiten je helpen.

gratis
Sinksenfoor

leuk met kinderen

Stel dat je als gezin met jongere of oudere kinderen naar Antwerpen gaat? Hoe ga je dat dan invullen? Hier zetten we leuke dingen voor kinderen op een rijtje.

leuk met kinderen
Kerstmarkt in Antwerpen

markten

De Vogelenmarkt, de Vrijdagmarkt en de jaarlijkse kerstmarkt zijn enkel voorbeelden van leuke markten die je in Antwerpen kunt bezoeken.

markten
Musea in Antwerpen

musea

Wie van musea houdt, die kan goed in Antwerpen terecht. Kunst uit vervlogen tijden, scheepvaart, moderne kunst, diamanten en andere prachtige objecten worden aan het publiek vertoond.

musea
Rondvaart in Antwerpen

rondvaarten

De Schelde zorgt ervoor dat Antwerpen uitermate geschikt is om een boottocht te maken. Er vertrekken regelmatig rondvaartboten voor een tochtje op de Schelde of door de haven.

rondvaarten
Voyage Local

stadstours en rondritten

Je kunt Antwerpen natuurlijk op eigen houtje ontdekken, maar er zijn ook veel andere manieren om de stad te ontdekken. Bijvoorbeeld in de vorm van een tour met gids door Antwerpen.

stadstours
Uitgaan in Antwerpen

uitgaan

Het uitgaansleven van Antwerpen bruist. Bioscopen, bars, clubs en restaurants zorgen voor de nodige hoeveelheid vertier in de stad.

uitgaan
winkelen in Antwerpen

winkelen

Antwerpen is dé shoppingstad van België. Dagelijks komen duizenden Nederlandse en Belgische toeristen naar Antwerpen met winkelen als belangrijkste doel.

winkelen

Meer zien en doen in Antwerpen

Niet alles wat je kunt zien en doen laat zich in een categorie plaatsen. Hieronder staan een aantal individuele leuke activiteiten en mooie dingen om te ontdekken in Antwerpen:

Reuzenrad

Reuzenrad "The View"

Je kunt in Antwerpen een rondje meedraaien in een enorm reuzenrad. Met een totale hoogte van 55 meter krijg je een adembenemend uitzicht over Antwerpen.

Reuzenrad "The View"
Room of Riddles

Room of Riddles

Bij Room of Riddles kun je verschillende escape rooms spelen. De moeilijkheidsgraad varieert van kamer tot kamer. Spelen kan tot maximaal 8 personen.

Room of Riddles
De Ruien

Ruien

Een bezoek aan De Ruien spiegelt de historische stadskern boven uw hoofd, met tal van interessante weetjes en geheimzinnige anekdotes uit een ver en recent verleden.

Ruien
Sint Annastrand

Sint Annastrand

Sint Annastrand is het stadsstrand van Antwerpen, Je kunt op het strand of de dijk liggen, eten en drinken wat in de vele restaurantjes achter de dijk of maken een wandeling over de wandeldijk.

Sint Annastrand

Sinksenfoor

In het voorjaar wordt de grootste kermis van Antwerpen gehouden: de Sinksenfoor. Traditioneel start de Sinksenfoor op de zaterdag van Pinksteren

Sinksenfoor
ZOO Antwerpen

ZOO Antwerpen

De dierentuin van Antwerpen is de oudste dierentuin van België en een van de best bezochte attracties van Antwerpen.

ZOO Antwerpen

Tijdelijk gesloten of gesloten

Een aantal musea, bezienswaardigheden, attracties zijn (tijdelijk) gesloten of inmiddels verdwenen. Op onze site is de informatie nog wel zichtbaar voor wie er meer over wilt weten.

Het gaat om:

Aquatopia
Badboot
Diamantmuseum
Pirateneiland
Zilvermuseum Sterckshof

Niet (meer) op de kalender

Sommige evenementen worden niet meer georganiseerd of zijn vervangen door een ander evenement. Sommige evenementen worden af en toe in Antwerpen gehouden en er is niet bekend of er een nieuwe editie komt. De laatst bekende informatie over deze evenementen staat nog wel op onze site.

Dit zijn alle evenementen die (tijdelijk) niet meer in Antwerpen gehouden worden of waarvan bij ons niet bekend is dat ze op termijn wel gehouden worden:

Handwerpen Festival
IJssculptuur Festival