Sluiten

Gebouwen in Antwerpen

Als je door Antwerpen wandelt of rijdt dan zul je een aantal bijzondere gebouwen kunnen bewonderen. Dit zijn onder andere historische gebouwen zoals Het Steen, de Onze Lieve Vrouwe-kathedraal en het Vleeshuis, maar ook eigentijdse gebouwen die vanwege de architectuur of de rol die de gebouwen binnen de stad hebben de moeite van het vermelden waard zijn. Denk hierbij aan het nieuwe justitiepaleis en het nieuwe havenhuis. Soms zijn oud en nieuw zelfs op fraaie wijze met elkaar verweven. Een goed voorbeeld hiervan is treinstation Antwerpen Centraal, waar een oud station gemengd is met moderne hoogstandjes van architectuur.

Op onze website kun je uitgebreide informatie bekijken over gebouwen in Antwerpen die historische, culturele of architectonische waarde bieden.

station Antwerpen Centraal

Centraal Station

Antwerpen Centraal is niet alleen het drukste treinstation van de stad, het gebouw is een prachtig staaltje architectuur.

Lees verder
Oude Beurs

Oude Beurs

De Oude Beurs was vroeger een handelshuis voor o.a. specerijen, tegenwoordig is het een plek voor kunsten.

Lees verder
Stadhuis

Stadhuis

Het zestiende-eeuwse stadhuis ligt aan de Grote Markt en is een prachtig staaltje van Vlaams-Italiaanse renaissance architectuur.

Lees verder

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.