Sluiten

Antwerpen met kinderen

Stel dat je als gezin met jongere of oudere kinderen naar Antwerpen gaat? Hoe ga je dat dan invullen? Wat is er leuk om met kinderen in Antwerpen te doen? Kinderen hebben andere interesses en een andere belevingswereld dan volwassenen. Waar volwassenen zich prima kunnen vermaken in musea, is het voor de jongsten niet altijd even interessant en soms zelfs “very boring”. Sommige musea doen overigens wel hun best om het voor kinderen leuk te maken. Door spel en interactief bezig zijn, wordt er ook de jongere bezoekers gedacht bij deze musea.

Wat met kinderen vrijwel altijd een succes is, is de jaarlijkse Sinksenfoor bezoeken. Deze grootste kermis van Antwerpen wordt echter slechts een week of 5 per jaar gehouden. Waar de meeste kids het hele jaar wel voor te paaien zijn, zijn een bezoek aan de Antwerpse Zoo of het ontdekken van chocolade in Chocolate Nation.

Op deze pagina’s zetten we leuke dingen voor kinderen op een rijtje. Papa’s en mama’s mogen natuurlijk ook meegenieten ;-).

Leuk om met kinderen te zien of te doen

Bioscoop Kinepolis

Bioscopen

De bioscopen van Antwerpen staan garant voor heel wat uurtjes filmplezier. Dit doet het altijd goed bij kinderen!

Lees verder
boottocht met Flandria

Flandria rondvaarten

De rondvaartboten van Flandria laten je de Schelde en/of de Antwerpse haven zien tijdens hun boottochten.

Lees verder
Kerstmarkt van Antwerpen

Kerstmarkt

De jaarlijkse kerstmarkt wordt in de maand december gehouden in de Antwerpse binnenstad.

Lees verder
Pannenkoekenboot

Pannenkoekenboot

De Pannenkoekenboot vaart twee zondagen per maand uit. Aan boord geniet je van pannenkoeken en het uitzicht op Antwerpen.

Lees verder
Reuzenrad

Reuzenrad "The View"

Je kunt in Antwerpen een rondje meedraaien in een enorm reuzenrad. Met een totale hoogte van 55 meter krijg je een adembenemend uitzicht over Antwerpen.

Lees verder
Schaatsbaan op de Groenplaats in Antwerpen

Schaatsbaan

Iedere winter kun je in Antwerpen schaatsen op de tijdelijke schaatsbaan die in het centrum staat. Winters plezier voor jong en oud!

Lees verder
Sinksenfoor

Sinksenfoor

De Sinksenfoor is de grootste kermis van Antwerpen en wordt ieder jaar in mei/juni gehouden. Succes bij de kids is gegarandeerd!

Lees verder
Sint Annastrand

Sint Annastrand

In de wijk Linkeroever ligt het permanente stadsstrand van Antwerpen. Dit wordt ook wel het Sint Annekesstrand of De Plage genoemd.

Lees verder
Paardentram

Toeristische rondritten

Vooral kinderen vinden het leuk om Antwerpen met de paardentram, een paardenkoets of het toeristentreintje te verkennen.

Lees verder
ZOO Antwerpen

ZOO Antwerpen

ZOO Antwerpen is een van de oudste dierentuinen van Antwerpen en een ideaal uitje om met kinderen naartoe te gaan.

Lees verder