Sluiten

Handige informatie over Antwerpen

Antwerpen is als stad voortdurend in ontwikkeling. Wat echter als rode draad door de geschiedenis van de stad loopt is de scheepvaart, het economisch belang van de stad voor Vlaanderen en de gasten uit vele landen. Al eeuwenlang komen mensen van overal ter wereld naar Antwerpen om te werken, handelen, slapen of voor het vertier. Mensen uit armere landen buiten Europa zijn naar Antwerpen gekomen om een beter bestaan op te proberen te bouwen.

Voormalige zeelui zijn in Antwerpen blijven hangen omdat ze verliefd geworden zijn op een lokale vrouw of op de stad zelf. De ultra-orthodoxe joden hebben in Antwerpen een samenleving van ruim 20.000 mensen opgebouwd die gezamenlijk zorgen voor een zeer groot aandeel in de wereldwijde handel en verwerking van diamanten en dan heb je nog die Hollanders….

Antwerpen informatie

De Hollanders

Met bijna 400.000 overnachtingen per jaar vormen de Nederlandse gasten de grootste groep toeristen die in Antwerpen overnachten, voor de Belgen, Duitsers en Engelsen. En dan heb je het nog niet over de vele duizenden Nederlanders die elke dag naar Antwerpen komen voor museumbezoek, winkelen en uitgaan. Op zaterdag wordt er in de populaire toeristische gebieden meer Nederlands dan Vlaams gesproken.

De aantrekkingskracht van Antwerpen op de Hollanders is misschien toch vrij simpel samen te vatten: Antwerpen is te vergelijken met Nederland, maar toch altijd net iets anders. Vanwege de overeenkomsten voelt de Nederlander zich thuis en door de verschillen vindt hij Antwerpen nou net zo leuk. Is bijna net als in een goede relatie.

Hier leer je de stad kennen met al haar bekende en verborgen schoonheden, maar ook waar je op moet letten als je Antwerpen bezoekt. We hopen dat wie Antwerpen nog nooit bezocht heeft dit zeker zal gaan overwegen naar aanleiding van onze informatie en dat we degenen die Antwerpen al wel bezocht hebben wat extra informatie mee kunnen geven die ze van pas kan komen.

Antwerpen informatie, tips, producten en meer...

Boeken en reisgidsen over Antwerpen

Boeken en reisgidsen

In de verschillende boeken en reisgidsen over Antwerpen kun je heel veel leuke info en tips halen.

Lees verder

Openbare toiletten

Tijdens je bezoek aan Antwerpen behoefte om een kleine of grote boodschap te doen? Dat kan op de openbare toiletten in Antwerpen.

Lees verder
MAS

Statistieken & cijfers

De stad Antwerpen in statistieken & cijfers.

Lees verder
Typisch Antwerpen

Typisch Antwerpen

Typisch Antwerpse gewoontes, Antwerpse producten en heerlijke Antwerpse lekkernijen.

Lees verder
Weer en klimaat

Weer en klimaat

Alles over het klimaat van Antwerpen en wat voor weer je in Antwerpen tijdens de verschillende seizoenen mag verwachten.

Lees verder