Sluiten

Toeristische rondritten in Antwerpen

Als je als toerist Antwerpen bezoekt dan is vervoer vaak meer dan vervoer alleen. Je wilt wat zien van de stad, je wilt wat leren over de stad en je wilt vooral op aangename wijze de stad verkennen. Net als heel veel andere steden kun je ook in Antwerpen gebruikmaken van verschillende toeristische rondritten. Dat kan gemotoriseerd of nog door middel van paarden. Op deze pagina geven we een overzicht van de verschillende Antwerpse stadstours waar je aan deel kunt nemen.

Paardentram

Paardentram

Ga lekker terug in de tijd en laat je door de Antwerpse Trekpaardentram door Antwerpen rijden. Deze paardentram vertrekt tussen 1 april en 31 oktober dagelijks vanaf de Grote Markt in Antwerpen. De vaste standplaats is vlak bij het toeristenkantoor van de stad Antwerpen. De eerste rit vindt om 11 uur ’s morgens, waarna hij tot 18 uur ieder uur vertrekt. De totale rit duurt ongeveer veertig minuten.

Toeristentram

Toeristentram

Onder de naam Touristram vertrekt vanaf de Groenplaats het toeristentrammetje, dat een rondrit van veertig minuten maakt door het toeristische deel van Antwerpen. Ondertussen kun je van commentaar genieten in het Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans. Hierdoor krijg je uitleg over wat je onderweg te zien krijgt.

E-City trot’r

Het tijdperk van elektrificatie heeft ook de toeristische stadsrondritten in Antwerpen bereikt. Tegenwoordig kun je vanaf de Antwerpse Grote Markt instappen in de E-City trot’r. Dit elektrische voertuig is letterlijk en figuurlijk groen. Vanaf de Grote Markt rijdt de emissievrije E-City trot’r in alle stilte een rondje langs een aantal van de bekendste bezienswaardigheden van Antwerpen zoals het MAS, de Kaaien, de Botanische Tuin en de Vrijdagmarkt. In de mooiste bocht van de Schelde is er een fotomoment. De totale rit door de Antwerpse binnenstad duurt ongeveer veertig minuten.

Meer over vervoer in Antwerpen?

Op onze pagina vervoer in Antwerpen vind je alles over openbaar vervoer, fietsen en meer vormen van transport in Antwerpen.