Sluiten

Vooraf reserveren

Als je naar Antwerpen gaat dan zijn er een aantal zaken die je beter vooraf kunt reserveren. Dit vooral vanuit organisatorisch oogpunt, want op de dag zelf nog eventjes een wandeltocht met gids boeken of een fietstocht door de Antwerpse binnentocht regelen met een gids, is niet zo eenvoudig.

Ook voor sommige attracties en bezienswaardigheden kun je beter vooraf al kaartjes kopen. En wie op een drukke avond zomaar een populair restaurant in Antwerpen binnenloopt die zou zomaar eens teleurgesteld kunnen worden. Vooraf reserveren, zeker als je al goed weet wanneer en waar je wilt eten, is ons advies.

Fietstochten

Antwerpen is een leuke stad om op de fiets te ontdekken. Dat kan op eigen houtje door middel van een huurfiets, een fiets van het VELO-systeem of door je eigen fiets mee te nemen naar Antwerpen. Je kunt ook deelnemen aan een georganiseerde fietstocht waarbij je onder begeleiding van een gids door Antwerpen fietst en allerlei leuke en interessante plekjes te zien krijgt. Je kunt aansluiten bij een groepstour, maar je kunt ook een privéfietstocht boeken.

De individuele tochten kun je het hele jaar door boeken. De highlight tours waarbij je met een groep fietst is niet voor iedere dag te boeken. Het beste kun je de fietstochten vooraf reserveren. Op de bonnefooi naar Antwerpen gaan en ter plaatse nog eventjes aansluiten bij een fietstocht loopt niet zelden op een teleurstelling uit.

Het vooraf reserveren van een fietstocht kan hier:

BajaBikes fietstocht ‘Highlights van Antwerpen’
BajaBikes privéfietstochten Antwerpen
Antwerp by Bike fietstochten

VELO fietsen

Antwerpen heeft een stadsfietssysteem onder de naam Velo. Je kunt bij meer dan 150 fietsstations in Antwerpen een fiets ophalen, deze gebruiken en in een ander automatisch station weer terugplaatsen.

Wil je gebruikmaken van dit goedkope en handige systeem, dan heb je een dagpas of weekpas nodig. Deze verkrijg je door dat vooraf online te regelen. Met een creditcard kun je een digitale dagpas of weekpas kopen die bestaat uit een code en een bijbehorende zelfgekozen pincode. Dat doe je via deze pagina.

Wandelingen

In Antwerpen worden een groot aantal verschillende wandel georganiseerd. Dit geschiedt door verschillende aanbieders, die vaak ook nog eens met verscheidene thema’s werken. Zo heb je uiteenlopende culinaire wandelingen (chocolade & pateekes, bier, wijn etc.), modewandelingen, historische wandelingen, spookwandelingen, dialectwandelingen en natuurlijk ook wandelingen die de verschillende hoogtepunten van Antwerpen laten zien.

Sommige wandelingen zijn alleen voor groepen en dienen zelf op afspraak geregeld te worden. Hierbij kun je vaak niet individueel aansluiten. Er zijn echter ook voldoende wandelingen waar je alleen, met z’n tweeën of met meer personen aan deel kunt nemen. Omdat het aantal plekken vrijwel altijd beperkt is, kun je het beste altijd vooraf reserveren.

Wandelingen worden onder andere verzorgd door:

De Stadsgidsen van Antwerpen
Culinaire Wandelingen
Dialectwandelingen met Leo
Carolien Krijnen (alleen groepen)

Restaurants

Wie in Antwerpen uit wil gaan eten die kan het beste vooraf reserveren. Zeker met grotere gezelschappen en/of op drukkere dagen kan het anders lastig zijn om een tafel te bemachtigen in een redelijk aantal restaurants. Reserveren gaat het vaak het gemakkelijkste via de website van het betreffende restaurant of gewoon telefonisch.
Daarnaast zijn er verschillende websites die gespecialiseerd zijn in online reserveringen van restaurants. Dit zijn o.a. Resto.be en TableBooker.

Mocht je bij The Jane willen gaan eten, dan ontkom je er niet aan om te reserveren. Deze schitterende zaak is voor het diner eigenlijk continu volzet. Je kunt exact 3 maanden vooraf boeken voor een tafeltje drie maanden later. Dat kan vanaf 8 uur ’s morgens via de website van The Jane. Voor de lunch is het over het algemeen minder druk en kun je vaak nog vrij kort van tevoren reserveren. Voor de vrijdag en zaterdag is dat echter heel anders, want deze dagen zitten vaak ook bijna drie maanden vooraf volgeboekt.

gereserveerd
Afbeelding van Deborah Hudson via Pixabay