Sluiten

Bed and Breakfasts in Antwerpen

De stad Antwerpen heeft een groot aantal gastenkamers, internationaal aangeduid als “Bed and Breakfast” ofwel logies en ontbijt. Feitelijk logeer je bij mensen thuis in een gastenkamer en krijg je ’s morgens lokaal ontbijt op je kamer of in de eetkamer. Een pension is iets vergelijkbaars, maar dan zonder ontbijt. Omdat steeds meer pensions tegenwoordig ook ontbijt serveren is de scheidingslijn tussen gastenkamers en pensions heel erg vervaagd.

Deze vorm van overnachten is een heel leuk alternatief voor een hotelkamer. Naast een slaapplek heb je meteen de kans om via de lokale bevolking wat meer van Antwerpen op te steken.

Bed and Breakfast

Prijzen

De prijzen van B&B’s lopen net als bij hotelkamers heel erg uiteen. Simpele gastenkamers zijn voor een prijs van een paar tientjes te boeken, de meer bijzondere gaan wat prijs betreft al snel over de honderd euro per nacht. Dan heb je meestal wel een prachtige en luxe ingerichte kamer op soms net zo bijzondere locaties. De luxe hotels kunnen qua prijs-kwaliteitverhouding bijna niet concurreren met de luxe B&B’s. En in een gastenkamer voel je je geen nummer maar nog echt te gast.

Waar te vinden?

Ongeveer een 40-tal Antwerpse B&B’s is aangesloten bij de Gilde der Antwerpse gastenkamers. Een overzicht van deze gastenkamers, de faciliteiten, de prijzen en beschikbaarheid zijn te bekijken via deze site.