Sluiten

Boeken en reisgidsen over Antwerpen

Over een stad als Antwerpen wordt veel geschreven. Er worden dan ook ieder jaar wel nieuwe boeken over Antwerpen uitgebracht. Voor toeristen zijn over het algemeen de reisgidsen het meest interessant. Deze gidsen bieden informatie en tips die voor het gros van de bezoekers voldoende basisinfo bieden om een stedentrip naar Antwerpen te maken. De meeste gidsen beschrijven ook een aantal wandelingen die je in de stad kunt maken. Er zijn ook boekjes die gespecialiseerd zijn in het te voet of met de fiets ontdekken van de stad.

Boeken en reisgidsen over Antwerpen

Naast de standaard reisgidsen zijn er ook nog gidsen en boekjes die al dan niet gratis in Antwerpen verspreid worden. Zo heb je boekjes waarin plekken beschreven staan waar je kunt eten, speciale shopping guides, evenementengidsjes en boekjes met wandelroutes. Voor kroegenliefhebbers is er ook een speciale kroegengids van Antwerpen te koop.

Naast de vele publicaties voor toeristen wordt er ook veel geschreven over de stad zelf, haar bewoners, de geschiedenis en uiteenlopende andere onderwerpen die met Antwerpen te maken hebben.

Op deze pagina beschrijven we de Antwerpen boeken en reisgidsen die we zelf gelezen hebben.

Meer over Antwerpen

Op onze Antwerpen informatie pagina lees je meer handige info over Antwerpen.