Tijdens het weekend van 23 tot 25 juni 2023 kunnen bierliefhebbers hun hartje én glaasje vullen op de Groenplaats in Antwerpen. Die verandert tijdens de 22ste editie van het Bierpassieweekend in het walhalla voor bier-lovers: “Dit jaar kan je 47 nieuwe Belgische bieren proeven, uit alle windstreken van ons land. In totaal stellen 28 brouwers meer dan 200 bieren voor, waarvan er 97 van het vat geschonken worden”, zegt Ben Vinken, biersommelier en organisator van het event. Nieuwe blikvangers dit jaar zijn de bieren van Microbrouwerij Grimbergen, de bieren van wijnbouwer Vermeersch (Schilde), de Martha bieren van The Brew Society (Heule), de Tarot bieren van Brouwerij Lindemans (Vlezenbeek/Ruisbroek), de fruit&spice lambic bieren van Brouwerij Timmermans (Itterbeek) en Rubus Framboise van brouwerij Vanhonsebrouck (Izegem). Het festival verwacht, net als voorgaande jaren, meer dan 7.000 bezoekers.
Wie aan België denkt, denkt aan lekker bier. Het Bierpassieweekend is dan ook dé uitgelezen gelegenheid om zowel de anciens onder de bieren als de nieuwkomers te ontdekken. Blonde, bruine, rode, witte bieren,… voor elk wat wils tijdens de hoogmis van het Belgische bier. De Groenplaats wordt gevuld met antieke togen van 28 brouwerijen en een Belgian Beer Sommelier Bar, waar biersommelier en organisator Ben Vinken enkele uitzonderlijke bieren schenkt en een Grimbergen craft beer & cheese pairing voorstelt. In de catalogus van het event vindt u voor elk bier een persoonlijke proefnotitie van Ben, het resultaat van 25 jaar bierproeven met zijn professioneel Bierpassie-proefpanel.
“Ik ben enorm blij om na 21 edities nog steeds nieuwe brouwers te mogen verwelkomen. Nieuwe spelers en nieuwe bieren zijn een teken dat de sector blijft evolueren. Naast trends zoals alcoholarme bieren of bier in blik, zie ik vooral dat brouwers creatiever worden in hun smaken, in het brouwproces. Achter elk bier schuilt een uniek verhaal wat het drinken ervan een ware beleving maakt, een ervaring die ze graag met de bezoekers van het Bierpassieweekend delen. Mijn persoonlijke favoriet dit jaar? Die mogen bezoekers me altijd komen vragen tijdens het evenement zelf”, lacht Ben.